Sidor

söndag 7 januari 2018

Äntligen minusgrader!

Denna underbara söndag vaknade vi upp till hela tio minusgrader! Vilken lycka! ÄNTLIGEN har det frusit till ordentligt överallt, till och med i den leriga hagen!

Frusen lera!
Detta betyder att jag kunde gå ut med höet utan att stövlarna blev helt leriga, jag behövde inte ens spola av dem när jag var klar i stallet. Hästarna kom in med torra ben när jag skulle rida, behövde inte spola av dem heller. Det var inget klafsande när man gick här ute. Bara helt underbart!

Min hyresgäst hängde med mig ut idag på en runda. Pelle var lite konstig i morse och ville inte äta sin frukost, plus att han inte hade ätit upp sitt hö. Jag hade gett dem lite extra hö och då orkade han inte äta upp det, men frukosten brukar han vara glad i. Så jag tempade honom för att se om han hade feber, men det hade han inte. Jag blir ju lite orolig när han inte är som han brukar, han är ju ändå 22 år i år, så vad som helst kan ju hända.

Men när vi tog in dem för att rida var han som vanligt och åt upp sin frukost som han inte hade ätit tidigare och det var inga fel på honom när jag red heller. Skönt!

Idag blev det lite utmaning för honom igen. Vi red till den gamla grushålan och där fanns många troll enligt Pelle. Oj, vad farligt det var! Trots att han hade sällskap med sig var han spänd som en fiolsträng när vi gick ner bland träden i hålan. Det blev lite bättre när vi kom upp ur den igen, men sedan blev han så rädd att han vände när vi skulle passera en hög med gammal skrot, så då valde jag att sitta av honom för att inte riskera någonting. Men efter att vi hade passerat skroten var han hur lugn som helst hela vägen genom skogen och hem. Men jag fortsatte gå, tyckte inte att det var någon idé att sitta upp igen. Och så hade jag tappat känseln i tårna pga kylan. Det är faktiskt bara tårna jag fryser om nuförtiden, så det är väl ok. Jag borde nog investera i elektriska tåvärmare för att inte frysa om dem.

Efter ridturen tvättade jag både Pelles och Bosses mugg-ben och smorde in dem. Nu håller de ju sig torra ute, så det var perfekt tillfälle att göra det nu. Lite mugg hänger sig envist kvar.

Soligt och fint i grushålan idag!
Jag hade tänkt att ta bort alla ljusstakar och byta gardiner här hemma efter ridturen, men alltså, när det för en gångs skull är strålande solsken så måste jag ju nyttja det maximalt. Så jag tog med Selma på en löptur upp till Flähult.

Jag var lite seg i kroppen efter gårdagens långpromenad, så jag avslutade efter ca 7 kilometer. Men det kändes ändå bra och kul att springa. Och det var en lite märklig känsla att springa på fast och torr mark utan klafs under skorna. Men så underbart!

Soligt och torrt!
Efter löprundan stack jag en snabb tur till ICA-butiken för att lämna in ett höprov som ska skickas på analys. Då kommer det med posten imorgon och jag hoppas få svar denna vecka så att jag kan beräkna foderstat till hästarna och se vad det är som fattas dem. För något är det, det är jag ganska säker på. Det ska bli spännande med analys på höet, det har jag aldrig gjort förut. Det har inte behövts. Hästarna har haft bra hull och det har inte varit några problem. Men när jag nu märker att det är något som inte funkar så måste jag ju ta reda på vad så att jag kan fodra på med rätt grejer.

Nu ska jag ta in hästarna och sedan fortsätta med ljusstakar och gardiner. Kanske laga lite mat också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar