Sidor

lördag 22 april 2017

Växthusdag

Denna lördag inleddes med lite städning av huset. Välbehövligt, som vanligt. Men när jag var klar med det gick jag ut i trädgården istället. Magnus och jag diskuterade lite om hur vi ska göra med trädgårdsprojektet. Vi kom egentligen inte fram till någonting. Ibland önskar jag att jag vore ekonomiskt oberoende. Så att pengar inte hade varit en fråga. Då kunde jag bara gjort precis som jag hade velat. Men så är inte läget tyvärr. Bara till att acceptera och fundera vidare.

Jag gick en runda med vattenslangen också. Det har inte regnat särskilt mycket och nu behöver jag vattna krukor och träd som står ute. Det pratas en del om vattenbrist i kommunerna här i Halland, så jag passade på att kika ner i vår brunn för att kolla läget. Trots att både tvätt- och diskmaskin hade varit igång hela förmiddagen så var vattennivån endast någon meter från kanten. Världens bästa brunn!

Efter vattnandet drog jag mig in i växthuset. Jag tog fram ett gammalt fult plastbord och bestämde mig för att använda det istället för hyllan som gick åt skogen häromdan. Det lär ju inte välta utan yttre påverkan i alla fall.

Jag hade massa roliga grejer att så nu. Röd- vit- och grönkål, broccoli, lite olika kryddväxter, solrosor. Ja, bordet blev rätt fullt, faktiskt. Så himla skoj!

Selma var med mig hela tiden (såklart). Hon älskar verkligen att vara i växthuset. Det är hennes favoritplats, precis som min.

Selma på sin favoritplats...
Jag tog en paus och tog en kopp te där i växthuset. Så himla mysigt. Det är så varmt och gott där nu. Utanför blåste det nästan storm. Emellanåt kändes det faktiskt som om hela växthuset skulle lyfta och fara iväg, men det är ju väl förankrat.

Jag fortsatte med sådden och när jag var klar så passade jag på att städa upp lite. Det har varit lite rörigt där ett tag. Mycket grejer och grejer lite överallt. Inte något jag trivs med direkt. Så jag sopade, bar undan tomma plastkrukor och andra krukor till vårt förråd på änden av brygghuset. Bättre att ha grejer som man inte använder där istället för i växthuset. Jag vill ha rent och fint i växthuset så att det blir mysigt att sitta där. Som ett uterum.

Jag sopade upp och möblerade om lite också. Jag ställde plastbordet under en av hyllorna för att spara lite plats och sedan flyttade jag på sittmöblerna  och matbordet så att de står samlade på ett ställe. Jag blev riktigt nöjd! Jag laddade också kandelabern med ljus, så nu kan man tända dem och mysa lite extra. Så fint! 

Självklart tog jag lite bilder på mitt fina växthus!

Norra hörnet med vovve, kandelaber och möbler
Norra gaveln med jordgubbar,planteringsbord och den räddade sådden som välte häromdan
Sydöstra havet med nya sådder på plastbordet och tomater ovanför
Söderhörnet med vinranka och lite annat smått och gott
    

Nordvästra hörnet med hallon och blåbär på tillväxt
Fina möbeln med förvaring och hästen
Nya sådder
Jag älskar verkligen mitt växthus! Det är så härligt att kunna tillbringa tiden här inne i t-shirt när det är för kallt för att vara utomhus. Att sitta här på kvällen när solen lyser på norra gaveln och ta ett glas Prosecco, det är grejer det! Växthuset är verkligen värt varenda krona jag har lagt på det. Det är ett extra rum, nästan ett extra hus. Så underbart att kunna vara "ute", fast ändå inte!

Detta växthus är 15 kvadratmeter. Det är inte för stort. Inte heller för litet. Vi hade lätt kunnat ha ett större. Men det här räcker till att odla och att kunna sitta i. Jag är SÅ nöjd! 

1 kommentar:

  1. vilken atmosfär du fick till i växthuset! Väldigt söt vovve!

    SvaraRadera