Sidor

fredag 14 april 2017

Långfredag

Idag sov vi faktiskt lite längre än vanligt. Jag vaknade vid halv åtta. Minns inte när jag sov så länge senast. Det tog lång tid i stallet idag, då det blev helsanering av alla boxar. Ponnyns ägare är i New York så jag sköter även henne nu och ett sto kissar betydligt mer än mina valacker... Det funkar inte så bra att strunta i att köra ut kiss-spånet på vardagarna. Jag fick i princip tömma hela hennes box för att få ordning på den. Grabbarnas boxar var också rätt mycket att mocka.

När jag fått i mig lite frukost gick jag ut för att äntligen få stängslat hela ponny-hagen. Vi har haft ett hörn avdelat för att jag och mina grannar har bekämpat prästskråp där (eller heter det pestskråp??). Det är ett jäkla ogräs som ser ut som rabarber, men som är väldigt giftigt. För två år sedan lade mina grannar en markduk där och då försvann det mesta.

Men det kommer att göra gott om ponnyn kan trampa ner lite där också, för då vill de nog inte växa alls där mer. Jag drog bort de stackars pestskråp som hade tittat upp och så satte jag nya stängselstolpar och hängde upp ståltråd. Jag fick trassel på ståltråden, så det var lite omständligt, men jag fick ordning på det till sist. Ponnyn blev jättenöjd med att få lite ny hag-yta. Det kommer att bli bra, detta!

Ny hag-yta för ponny!
Igår firade vi svärmors födelsedag. Det var trevligt att träffa hela familjen igen. Dock var vi rätt trötta efter arbetsveckan, så det blev ganska tidig hemgång ändå.

Igår lyckades jag fånga våra fina vovvar på bild och jag gjorde en liten påskbild av dem.
Finaste vovvarna!
Efter stängslingen gödslade jag de sista två odlingslådorna, så nu är det snart dags att så i dem. Åh, vad jag ser fram emot det!

Magnus städade lite i växthuset, tömde krukor med döda tomater. De stackarna dog ju när det blev frost precis efter att jag hade fått ut dem i växthuset. Men de som är kvar verkar starka i alla fall. Han sopade även golvet där inne, så nu kan jag smutsa ner igen när jag ska så mer...

Jag fortsatte i min rabatt intill gärdsgården vid vägen. Rensade kirskål och grävde upp lite annat skräp som inte ska vara där. 

Solen sken idag, men det blåste kallt. Det är rätt jobbigt att vara ute en hel dag. Jag hade tänkt att ta en kopp te i växthuset, men landade i soffan istället. Trött som en gnu.

Ikväll har vi grillat lite entrecôte. Jag har testat att göra kålrotspommes i ugnen. Jag tog en kålrot, skar den i stavar, sedan kokade jag dem i ca tio minuter i saltat vatten. Därefter slängde jag dem på en plåt med rapsolja och smör och slängde in dem i ugnen så att de friterades där.

De blev grymt goda, faktiskt! Kålrot är lite underskattat, tycker jag. Till detta hade vi hemgjort örtsmör, hemmagjord coleslaw och beasås. Så gott! Och jag blev så jäkla mätt! Perfekt uppladdning för 24.timmarsfasta som jag tänkte köra imorgon.

Kvällsmat!
Imorgon hoppas jag så lite fler grönsaker i växthuset. Det skulle bli lite sämre väder imorgon, så då passar det bra att stå i växthuset. Kanske blir det lite städning av huset också. Det blir i alla fall definitivt en långrunda med Selma i skogen imorgon. Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar