Sidor

tisdag 30 september 2014

Ställningen nedmonterad!


Denna vecka har jag äntligen haft lite tur med vädret igen. Temperaturen har stigit och jag har kunnat måla gavelspetsen på norrsidan ovanför brytningen. Alltså det som var kvar att måla där ställningen behövdes.

Igår målade jag den vita brädan som sitter under takskägget på väggen och som läkten går mot. Det gjorde att det tog lite extra tid så att jag inte blev klar med hela väggen. Jag fortsatte dock med det gula och blev nästan klar med allt där jag behövde stå på den allra översta delen av ställningen.

Arbete på hög höjd!
Även idag var det uppehåll så jag skyndade mig ut till målarburken så fort jag kom hem från jobbet för att måla det sista. Och äntligen blev jag klar med det! Dessutom kom Älsklingen lägligt nog hem så jag fick hjälp med att ta ner ställningen!

Bästa ställningsrivarhjälpen!
Vi lastade allt på traktorn och körde iväg. Smidigt! Dock blev det mörkt innan vi var klara. Det blir ju mörkt så snabbt vid den här tiden på året! Men vi fortsatte nedmonterandet i ljuset av traktorns lampor och till sist var vi klara!

Så jäkla gött att slippa den jäkla ställningen! Nu kan jag städa upp all bröte som ligger runt huset, klippa gräset och få lite ordning här! Jag har kvar att måla runt de båda dörrarna och under skärmtaken. Förhoppningsvis kan jag ta det under helgen så att det är färdigt på riktigt!

Sedan kan jag gå ut och ta lite nya bilder på nära håll och på avstånd. Ska bli så himla kul!

På inomhusfronten har det faktiskt hänt en del grejer medan jag har varit borta och roat mig på Ekerö och Lidingö. Min bästa sambo har nämligen lagt golv på övervåningen! Så himla glad jag blir! Så snart är det klart så att vi kan flytta de möbler som står i den lilla hallen och göra i ordning där för målaren så att han kan tapetsera och fixa trappan där också! 

Nytt golv på g!
Nu börjar jag faktiskt på allvar se ljuset i tunneln av det här stora projektet. Snart bara städning och inredning kvar nu! Så himla gött! Snart kan man äntligen glömma allt vad renovering heter, bli lite social och kanske till och med ägna mig åt mina fina hästar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar