Sidor

måndag 15 september 2014

Snart klart!

Nu är det inte mycket kvar för snickarna att göra på huset! Idag har de bytt alla fönster och dörren på norrgaveln. Så imorgon börjar de på klädseln.Till helgen blir det antagligen målning.

Norrgaveln idag
När jag kom hem från jobbet var det väldigt brötigt i huset. Inte så konstigt med tanke på att vi ännu inte hunnit sanera någonting sedan förra veckan eftersom hela helgen ägnades åt målning. Så det var bara till att ta fram sopborstar, sopsäck och dammsugare och börja på.

Jag gjorde faktiskt i ordning badrummet i lördags kväll för jag var så trött på att det inte var ordning där. Så jag städade rent och satte dit alla grejer i fönstret. Blev riktigt fint.

Sedan dess har jag endast hunnit putsa fönstret i TV-rummet och de i köket. Men ikväll gjorde Älsklingen och jag klart TV-rummet. Städade, hängde upp gardinstänger och gardinerna, monterade ihop soffan och ställde in resten av möblerna. Så nu kan vi vara där också. Nu väntar vi bara på TV-gubben som ska fixa antennen. Han skulle ha kommit för två veckor sedan...

Jag fick också dammsugit och sopat upp alla rum utom salongen (där orkade jag inte än) och i hallen (där målaren fortfarande har lite kvar med trappan. Jag tog även en sväng uppe på vinden. Så det börjar arta sig här inne nu. 

Målaren har tapetserat i hallen på andra våning så där kan vi nu lägga golv. Därefter kommer han tillbaka och fixar den lilla hallen. 

Efter all städning var jag sugen på att ta en tur i svampskogen, så jag tog med mig Selma och gick en sväng. Hittade faktiskt lite allt möjligt, gula kantareller, trattisar, blomkålssvamp och taggsvamp. Gott! Lite rekreation måste man hinna med emellanåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar