Sidor

tisdag 2 september 2014

Running made all the difference!

Under de tre senaste veckorna har renoveringen intensifierats, jobbet har intensifierats och pga att renoveringen tar så mycket tid har all tid för träning försvunnit. Det är nu två veckor sedan jag rastade mina löparben och jag har börjat känna en alltmer växande frustration över att inte kunna träna.

För mig är det fysiskt och psykiskt väldigt jobbigt att gå från att träna 5-6 gånger per vecka till 0 och intet. Visst används kroppen hårt även när man står på ställningar, målar tak och annat som hör renoveringen till, men det är långt ifrån samma sak som att springa en runda och njuta av kroppens respons och naturen runt omkring!

När jag kom hem från jobbet idag hade jag en stor önskan om att få tid för att springa lite. Jag började med att städa upp i "salongen", där nu alla tre fönster är utbytta.

De nya fönstren bakom ställningen på 1:a våning
Sedan tog jag tag i målandet av framsidans fasad. Jag målade alla gula brädor ovanför och nedanför fönstren. Idag har också skärmtaket ovanför dörren kommit upp. Det kommer att bli riktigt fint när det blir klart!

Skärmtak ovanför dörren bakom ställningen
Till min stora glädje fanns det faktiskt några ljusa timmar kvar när jag var klar med målandet! Jag tog med mig en överlycklig Selma (som helt uppenbart också längtat efter våra löpturer) ut på favoritrundan som idag sprangs motsols. Det var så jäkla underbart att komma ut! Septembersol, vindstilla, lagom varmt. Det kan inte bli bättre!

När man hållit upp med löpningen såpass länge känns det som om man har glömt hur man gör. Och det kändes lite konstigt i början. Men efter ett tag kände jag mig bara stark och lycklig.

Som i ett trollslag försvann suset i huvudet som jag har upplevt den senaste veckan och tankarna blev klarare och framtiden (och nutiden) kändes mycket positivare. Stressen försvann i takt med att svetten bröt fram i pannan. Den löprundan var verkligen något jag behövde!

Efteråt hittade jag energi till att dra upp de sista dyckerten ur golvet på andra våning. Så jäkla gött att vara klar med det! Det blev ju en hel del spik..
Bästa verktyget!
På andra våning hade även hänt en del grejer under dagen! Tidigare såg det ut såhär vid skorstenen...
Trist skorsten med resten från öppna spisen
Idag hade jag visst haft besök av en fantastiskt duktig murar som har fixat till den så att den numera ser ut såhär...


"Ny" fin skorsten!
Nu ska den målas vit, så kommer det att bli riktigt fint! Och nästa vecka kommer målaren! Ska bli så spännande att se resultatet med nya tapeter och grejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar