Sidor

tisdag 16 september 2014

Måndag 8 september, Mallorca

Denna dag var vi bokade på en bussresa till bl.a. Hams grottor. Vi började dock i Manacor där vi besökte Pearl Majorica. Vi fick se lite av tillverkningen av smyckena och (såklart) fanns det massor av halsband, armband och örhängen att köpa. Jag provade ett armband, men det var alldeles för litet. Mina armar är inte så späda och då blev jag lite sur och osugen på att köpa. Så det blev ingen shopping där.

Vi åkte vidare in till själva Manacor där vi besökte marknaden. Ett myller av krimskrams, kläder, fåglar (urk!) och folk. Inte något fynd där heller.

Därefter kom vi äntligen till droppstensgrottorna. Fantastiskt fint och absolut värt ett besök!

Häftig tur i grottorna!
Folk är rätt intressanta att betrakta. Guiden i bussen (som pratade svenska) talade klart och tydligt om att man INTE fick använda blixt vid fotografering. Vad är det första som händer när vi kommer in i grottorna?? Ja, just det, någon/några tar kort MED blixt. Idioter! Hur svårt kan det vara???

Iaf så var det en trevlig (men lite kort) tur i grottan. Efter det åkte vi till en restaurang och åt lunch. Det var lite komiskt för jag fick en jätteportion med både kött och potatis medan Älsklingen fick ungefär hälften så mycket:).

Efter lunchen gjorde vi ett kort stopp i Porto Cristo, en liten lugn vik på östkusten.

Sedan for vi vidare till Manacor igen, där vi fick prova likör och köpa ännu mer krimskrams. Det var olidligt varmt i den där butiken så att prova söta drycker var inte min grej. Men bananlikören var helt ok och även en björnbärslikör.

Efter detta var vi på väg hem igen och när vi kom hem vid 17-tiden tog vi ett efterlängtat dopp i havet som svalkning.

Jag provade även hotellets lilla pool
Inget imponerande pool, men vad gör det när man har havet rakt utanför...

Och jag lyckades få vatten i örat som inte ville ge sig! Så jäkla irriterande!

På kvällen gick vi bort till en liten mysig restaurang (där det tyvärr satt en liten gubbe och spelade tråkiga låtar på orgel). Jag beställde oxfile med beasås och Älsklingen oxfile med pepparsås. Jag fick en jätteportion med pommes frites och Älsklingen fick två potatishalvor:).  De tyckte nog att jag behövde äta mer:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar