Sidor

måndag 6 augusti 2012

Snabbpass!

Idag var jag sugen på att springa någon annanstans än här hemma, så jag tog med mig en taggad Selma till Varberg och parkerade i Briggen. Jag tänkte att jag skulle välja en plattare bana för att försöka få upp farten lite mer. Så jag sprang ut på Getterön och tillbaka. En höjdstigning på 4 m, dvs ingenting för mig som är van vid 50-100 m på mina rundor:).

Jag överraskade mig själv redan på första km med att springa på 5:34, vilket är det tempo jag har haft på mina två lopp jag sprungit i år. Dock kändes det inte särskilt ansträngande att springa i det tempot så jag fortsatte. 4:e km saktade jag ner lite till 5:58, men sedan försökte jag hålla mig under 6:00 och avslutade med att springa på så snabbt jag orkade. 8:e och sista km gick på fina 5:25!

Det började ösregna när jag vände ute på Getterön och det regnade rejält hela vägen tillbaka. Men det var bara skönt, dock lite jobbigt med dyblöta fötter. Selma hängde på bra idag, hon tyckte nog att det var skönt att slippa värmen.

Det kändes riktigt kul att springa idag och det är väldigt motiverande när farten ökar utan att det känns som att man ska dö.Jag kan ju konstatera att den kuperade terrängen här hemma lägger på ca 1 minut extra på km-tiderna, vilket är bra att ha med sig så att man slipper känna sig så långsam när man springer!

På vägen hem körde jag om ICA för att handla lite. När jag kom ut från affären satt Selma i baksätet på bilen och såg väldigt oskyldig ut! Bushund! Hon fick vackert hoppa tillbaka till bagageutrymmet där hon hörde hemma.

Nu har jag tagit en dusch, tagit på mig lite myskläder och ska med gott samvete titta på den spännande upplösningen av laghoppningen kl 15:00!

1 kommentar: