Sidor

måndag 6 augusti 2012

Hästsport = Djurplågeri

Jag har nu följt den avslutande lagomgången i hoppningen i OS. Tyvärr gick det inget vidare för någon av de svenska ryttarna, förutom Jens som bara hade 4 fel. Det blev ingen lagmedalj och tyvärr så hoppade även Roffe bort sig med två nedslag inför den individuella finalen på onsdag. Visst, allt kan hända, men man vinner sällan ett OS-guld på 8 fel.

Det var dock härligt att Storbritannien fick ta ett OS-guld på hemmaplan, det var de väl värda!

Men det tråkigaste av allt var ändå att Saudiarabien, som egentligen inte ens borde varit med då en av deras ryttare blivit avstängd för otillåten medicinering, men plötsligt fått straffet förkortat inför OS, tog ett lagbrons. Men det är klart, har man kontakter ända upp i FEI:s ledning så kan man väl göra vad som helst och ändå komma undan med det. Det är ju inte första gången det händer.

Hästsport överhuvudtaget har blivit väldigt tråkigt de senaste åren som kantats av konstiga beslut från FEI angående tillåtna mediciner på hästarna, rollkur-debatten, barrering.

Titta på bilderna och se på filmerna. Är detta verkligen OK???

Bilder på rollkur sökt på Google






2 kommentarer:

  1. Patrik Kittel blev ju anmld för djurplågeri nu på OS för att han red sin häst i rollkur men sa att bilden bara var en ögonblicks bild men det tror jag inte, för filmen visar ju att han rider så..

    http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4354&grupp=18057&artikel=5218465

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har ju tidigare erkänt att han använder sig av rollkur som träningsmetod, vilket alla ryttare som tränar för Sjef Janssen och Anky van Grunsven gör. Innan folk började ifrågasätta rollkuren så var han ju helt öppen med sina träningsmetoder, nu är han betydligt mer lågmäld om just det.

      Det syns också väldigt tydligt i galoppen att Scandic gärna rullar ihop halsen och hamnar med hakan nära bringan, vilket säkert har att göra med att han är van vid att gå på det sättet. Att påstå att just detta var en ögonblicksbild känns bara som en lam bortförklaring.

      Radera