Sidor

måndag 27 augusti 2012

Långa intervaller!

Jag kom iväg lite sent ikväll och solen hade börjat gå ner när jag sprang ut strax efter kl 20. Dock var det klar, hög luft, nästan lite höstkänsla, vilket gjorde det hela väldigt mycket mer lättsprunget än vad det har varit när det har varit runt 20 grader och över.

Jag värmde upp i tre kilometer innan jag körde första intervallen uppför längs banvallen. Målet var att springa 1 km i 5:30-tempo, vilket jag nästan precis lyckades med, 5:32 sprang jag på. Sedan gick jag 200 m innan jag sprang nästa intervall nedför.

Målet nedför var nära 5:00-tempo och jag klarade det bra. Därefter 200 m gångvila igen och sedan uppför. 5:20 gick den tredje intervallen i och fjärde 4:57. Efter 4:e gångvilan sprang jag en lugnare 1000metare och den blev 5:53. Sista biten joggade jag ner i lugnt tempo hemåt.

Känslan var mycket bra idag. Visst var det tungt mot slutet, men jag klarade ändå att springa hela vägen utan att tappa tempot och jag sprang faktiskt lite snabbare än vad jag hade förväntat mig. Temperaturen och den höga luften gör verkligen otrolig skillnad, hela kroppen kändes lättare på något konstigt sätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar