Sidor

måndag 4 april 2011

Ridtur med duktige herr Bus idag...

Nu börjar vädret bli OK här på Västkusten. Solen sken och det var ganska behagligt när jag kom hem från jobbet. Så det fick bli en ridtur. Den här gången var det Bosses tur att få se världen.
Trots att han bara är fem år och trots att jag rider alldeles för lite nu för tiden så gick det otroligt bra. Han skötte sig galant!
Han är verkligen raka motsatsen till Pelle, han tittar först, konstaterar att det inte är farligt och traskar lugnt vidare. Idag råkade vi ut för skällande hundar (samma skällande hundar som Pelle inte klarade av att gå förbi förra veckan), busande ettåringar i en hage (brydde sig knappt om dem), två personer och en hund som var ute och sprang (som tacksamt började gå när de fick syn på oss) och till sist en skogsmaskin.
Skogmaskinen lastade av virke precis intill den väg vi skulle gå förbi och vi gick lugnt och försiktigt fram mot den. Den brötade och grejade och det var lite spännande, men inte värre än att Bosse var lite nyfiken på den samtidigt. Jag red ut i en intilliggande hage tills skogsmaskinen hade lastat av allt virke, för då körde den vidare in i "skogen" och då kunde vi i lugn och ro gå förbi utan problem.
Den sista biten hem var han riktigt lugn och slutade till och med att takta, vilket han annars gärna gör eftersom han helst vill springa hela tiden.
Det är så otroligt kul att rida ut på en häst som är så cool och modig! Jag hade nästan glömt hur mycket roligare det är med uteritter när man har en sådan häst istället för en som vänder och sticker i tid och otid eller vägrar gå förbi saker! Det är lika kul varje gång att få rida på en så trevlig häst! Det behövde jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar