Sidor

söndag 17 april 2011

Hårt arbete hela helgen

Igår fortsatte vedklyvandet. Vi fick sågat upp allt och kluvet en hel del, men idag kände jag att nu får det vara nog. Jag behövde ju traktorn till lite annat fix. Jag klöv några timmar idag också och nu har vi nog fått ihop närmare 50 kubik i vedskjulet. Känns bra!
Igår lyckades jag trassla fast klyven i en stolpe och böjde till ena benet. Inte bra! Men det gick att böra tillbaka benet, dock blev det ett hål i det, så det behöver svetsas...
Efter att vi kopplat av vedklyven slängde vi på draget för att jag skulle köra ut kärran med alla hinder till paddocken. Jag fick ut alla hinder i paddocken och lyckades backa tillbaka kärran in på logen (utan missöden)! Lite stolt är jag över mig själv:)
Sedan drog jag bort ringvälten till verkstaden eftersom den behövde svetsas ihop. Och sedan sladdade jag paddocken för första gången i år. Det har redan börjat torka till på vissa ställen, så det var verkligen i grevens tid!
Lilla Selma följde med och låg och sov i traktorn medans jag sladdade, smidig hund!
Jag hjälpte Magnus att få ihop ringvälten så att han kunde svetsa den och sedan var det bara till att välta paddocken. Så nu är den jättefin! Hoppas bara att jag finner tid att rida där också..

Riktigt såhär grönt är det inte än, bild från förra året..

Funderar på att släppa hästarna där uppe, gräset har redan börjat växa ordentligt i den stora hagen så där finns tillräckligt för dem att äta eftersom det är så stort område. Det ska ju bli varmt och fint väder i veckan och hela påsken. Vi får se vad som händer.
Vi fick inte kluvet färdigt all ved, men vi städade upp allt sågspån och packade upp de kubbar som var kvar så blir det enkelt att klyva nästa gång jag får lust:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar