Sidor

torsdag 9 juni 2022

Uteritt Kalle


Ikväll fick Kalle komma ut på en uteritt! I vanlig ordning började jag med att jobba honom från marken. Han var väldigt lugn, kanske har han blivit lite sommartrött i år. Jag lekte en del med piskpåsen runt honom utan att han lyfte på ögonbrynen särskilt mycket. Det började regna och då flyttade vi in i stallet och fortsatte jobba där lite med jojoleken. Praktiskt med stora utrymmen i stallet som möjliggör sådana saker.

När regnskuren var över gick vi ut igen och jag satt upp. Jag fick honom att gå från gårdsplan, hela vägen förbi trädgården och ända upp till Obbhultvägen, sedan var det stopp. Han vände, backade och hade sig. Men jag lyckades faktiskt hålla honom ifrån åkern. Jag fick honom till sist upp till vägen igen, men då knakade det till bland träden och han blev såpass rädd att jag valde att sitta av och så gick vi upp i skogen. Han visade inga tendenser till att dra ut på åkern längs vägen heller, vilket är ett framsteg.

I skogen var han väldigt framåt och fin. Det blev härlig framåt trav och galopp. Lugnt och fint, men han är ändå vaken, fast de snabba reaktionerna uteblir.

Han gick direkt upp i Skattagårdsskogen och galopperade upp för galoppbacken. Det är så kul att han är så himla framåt, men utan att dra iväg, han är liksom bara glad för att få springa.

När vi fortsatte framåt sprang det in ett rådjur i ett buskage framför oss. För en gångs skull såg jag det en stund före Kalle och hann ta ett bra tag i fegremmen innan han såg det. Han stannade, inte tvärt, utan på ett bra sätt, men sedan blev han rädd och när jag bad honom gå framåt vände han och ville inte alls gå framåt. Så jag satt av igen och gick med honom tills jag hittade en sten att sitta upp ifrån.

Vi rundade dungen, men när vi skulle komma ut mot grushålan ville han inte går däråt, så då red vi runt bland tallarna istället och så kom vi ut där jag tänkte ändå. Istället för att gå hemåt via Attas, red vi tillbaka genom Skattagårdsskogen och hemmaskogen. Så det blev en riktigt lång runda faktiskt. Och fantastiskt rolig! Nu känns han betydlig lugnare och härligare att rida ute och jag har rätt stora förhoppningar om att få rida en hel runda här hemma snart. Så kul att han har blivit så fin ute också nu!

Kalle efter galoppbacken


På väg hem, fullt med spår efter våra meningsskiljaktigheter i början

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar