Sidor

torsdag 16 juni 2022

Lugnare Kallis

Igår fick Kalle ett uterittspass. Han var ju så energisk i tisdags att jag ville rida honom igen för att försöka få honom lugnare inför dagens träning. Dessutom släppte jag tillbaka dem i sommarhagen så att de rör sig mer under natten och dagen också.

Det hade effekt och Kalle var så mycket lugnare och finare!

Han krånglade lite när vi skulle gå från gårdsplan, men jag fick honom snabbt på rätt spår. Det blev samma runda som i lördags i princip.

Det blev lite krångel när vi skulle ut på Obbhultvägen, men även det löste sig relativt snabbt och jag fick rida hela rundan.

Vi travade och galopperade obekymrat, han gick upp i Skattagårdsskogen utan problem, bara raka spåret. Sedan var han lugn i skogen, skyggade lite på vägen mot Attas, men gjorde inga stora rörelser, så det var inga problem att hänga med. 

Sista biten mot Kullagården var det lite utmaningar, hästar på ena sidan, springande kalvar på andra sidan och möte med hund och människa. Det gick fint och när vi hade tagit oss förbi allt detta slappnade han av och bara skrittade på. 

Så glad över att vi nu tar oss framåt med våra utmaningar och jag hoppas att det kommer att bli en bra träning ikväll också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar