Sidor

måndag 13 juni 2022

Student och Bröllop

Vilken helg vi har haft! Så mycket social samvaro som har varit så saknad så länge!

Först ut i fredags var det student, Magnus brorson Albin sprang ut mot vuxenlivet. Utspringet var kl 12 vid Sparbankshallen, men jag hade att göra med jobb, så jag deltog inte i det. Däremot körde Magnus studentflak (dock inte åt Albins klass), så han var där inne i röran i Varberg och fångades på några foton som HN:s fotograf tog.

Vi åkte gemensamt till studentmottagandet hemma hos studenten och det blev en otroligt trevlig kväll! Jag träffade personer som jag inte har sett på flera år, nu vuxna och med egna barn, de var nog tonåringar senast jag såg dem. Så himla kul!

Hemma hos studenten


Magnus och hans lastbil i bakgrunden

Det är verkligen så kul att kunna fira student igen och kunna umgås under normala former, även om jag gillar lugn och ro så är det ändå kul att få plocka upp dessa sociala sammanhang igen!

Vi var inte hemma jättesent, somnade nog runt kl 12, men så vaknade jag halv fyra på morgonen, reste mig upp för att gå på toa och kände mig aspackad! Jag hade inte druckit några mängder, eftersom jag inte klarar det längre, max 2-3 glas vin brukar räcka för mig och jag tror inte att det blev mer än så i fredags heller. Däremot kom jag på att jag hade varit otroligt dålig på att dricka vatten, både under dagen och under kvällen, så det var nog det som gjorde att jag kände mig så full helt plötsligt.

När jag hade varit på toa kunde jag inte somna om, utan låg och vände och vred i ett par timmar innan jag lyckades somna. Så jag vaknade vid 8-tiden och då kände jag mig rätt trött. Men jag fick upp Magnus så vi gjorde veckans pappersarbete och sedan blev jag hungrig så då åt jag frukost och sedan gick jag ut för att rida Kalle.

Det kom en buss och parkerade på gårdsplan, de skulle besöka grannarnas trädgård, så det tyckte Kalle var lite spännande. Men han tittade på den ett tag och sedan slappnade han av och somnade nästan när jag gjorde i ordning honom.

Det blev en uteritt och jag fick trycka på honom lite extra för att komma ifrån gårdsplan, men han gick till sist och vi kom upp till Obbhultvägen. Där blev det krångel och han stack ut på åkern. Men jag gick på honom lite mer och till sist fick jag fram honom, kom upp på grusvägen, kunde svänga höger mot skogen och fick honom att gå hela vägen utan att ens försöka hoppa ner i diket. Han travade förvisso största delen av sträckan, men han gick framåt och jag blev så himla glad! Det är första gången i år som vi kommer förbi där utan att jag behöver sitta av! Duktiga Kallis!

Eftersom vi skulle vara kl 15 i Vinbergs bygdegård för att fira Magnus kusins 40årsdag så var det lite bråttom och min plan om att hinna rida Bosse också gick om intet. Men jag tog en lite kortare runda med Kalle av den anledningen. Jag red aldrig upp i Kullagårdsskogen, utan det blev direkt upp i Skattagårdsskogen istället. Den här gången travade vi längs vägen före och runt kurvan och upp i skogen utan stopp. Jag älskar verkligen att han har blivit så framåt ute nu!

Vi travade upp i galoppbacken, jag hörde ett klirrande, det lät nästan som om han trampade på någonting gjort av glas, och så började han trava ojämnt. Jag saktade av, tittade ner och såg att höger framsko var borta. SÅ JÄKLA TYPISKT! Nu när vi äntligen fick en runda som jag kunde rida helt utan att behöva sitta av så trampar han av sig skon! Och den satt inte ens löst för jag hade kontrollerat detta noga innan ridturen. Jäkla skit!

Men vi skrittade resten av rundan i alla fall, jag hade redan bokat hovslagaren till kommande vecka, så det var ju dags att sko om ändå. Så när vi kom hem släppte jag hästarna bakom garaget för att de inte skulle springa runt så mycket och riskera att fläka den skolösa hoven mer än nödvändigt.

Skolös hov

När jag hade släppt dem i garagehagen och hade fyllt på vatten hade någon häst, vet ej vem lyckats bryta av hörnstolpen vid grinden så det var bara till att sätta dit en ny och fixa i ordning!

Efter det var klockan 12 och då kom betongkepsen! Jag gick in, tog en kopp te och lade mig på soffan en stund och undrade hur jag skulle orka gå på 40-årsfest... Men jag duschade, gjorde mig i ordning och på något sätt lyckades jag återhämta mig och bli lite "normal" igen.

Jonny kom och hämtade oss och vi åkte mot Falkenberg. 

Redo för fest


Redo för fest!

Vi hade ju misstänkt att detta kunde bli något annat än en 40-årsfest eftersom det började kl 15, vilket är en konstig tid för en fest. Och våra misstankar bekräftades när Andreas (40-åringen) ställde sig på scen, friade till sin Ida och informerade oss om att det var vigsel i Vinbergs kyrka. SÅ JÄKLA KUL!

Bruparet i kyrkan


Nygifta!

Det blev ännu en fantastiskt rolig eftermiddag/kväll! För nu fick vi ju äntligen träffa (nästan) alla Magnus kusiner som vi inte har umgåtts med sedan Magnus hade sin 50-årsfest för fyra år sedan. Ja, det var verkligen superkul! Och så fick man ju förmånen att få träffa Idas familj också, jag satt vid hennes mamma, pappa och syster vid middagen, så det var ju väldigt trevligt.

Så det blev alltså ännu en kväll med fest och ännu ett bröllop, det andra inom två veckor för oss, helt underbart! Denna gång var jag dock inte så sugen på alkohol, så jag drack i princip inget annat än vatten efter kl 22. Otroligt nog höll jag mig vaken ända till festen slut och det blev en del dansande också. Himla skoj!

Dock var jag såklart väldigt trött på söndagen efter två festliga kvällar och sänggående alldeles för sent. Men jag tog det rätt lugnt på förmiddagen, låg mest i soffan, sedan gick jag ut och avslutade arbetet med att trimma gräs som jag påbörjade för ett par veckor sedan. Det var skönt att få det gjort, nu är det midsommarfint runt husen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar