Sidor

söndag 5 juni 2022

Helg!

Denna helg har varit så himla bra och det bästa är att den ännu inte är slut, för imorgon är det nationaldag och det betyder en ledig måndag. Så underbart!

Helgen inleddes med en uteritt på en väldigt fräsch och fin Bosse på kvällen. Han travade så fint och han var så pigg och framåt. Helt underbart att få ha honom fräsch igen! Det som drog ned betyget var det faktum att det var så väldans kallt! Endast 13 grader och jag frös faktiskt lite där jag satt på hans rygg. Segt att det inte kommit någon värme än tyckte jag då

Bosse på uteritt

På lördagen kom Jocke och Elli och barnen hit. Det var dags för det årliga vedklyveriet. Elli hade ridkläderna med sig så vi red ut en runda. Så himla kul att rida tillsammans! Och så bra för Kalle att få komma ut med sällskap. Bosse hjälpte honom att gå fram överallt och inte hopp ner i några vägkanter osv. Vi red först genom hemmaskogen och sedan upp i Skattagårdsskogen. Där gick han faktiskt före Bosse upp i backen utan att försöka gå förbi. Så duktig!

När vi kom ner till grushålan skulle vi gå höger, vi brukar alltid gå vänster, så där fick Bosse bli draghjälp och det gick lugnt och fint. Lite längre fram gick Kalle fram först igen och var så modig kille.

Enda gången det blev lite läskigt var när en flock nysläppta kreatur började jaga oss, det gillade varken Kalle eller jag! Men annars blev det en helt underbar tur, även om vi tog det rätt lugnt. Och nu kom också sommaren! Det var molnigt största delen av ridturen, men på slutet kom solen fram och det blev en helt underbart varm och härlig sommardag!

Bosse och Elli före oss


Sol på vägen hem

På eftermiddagen fick jag planterat alla blommor som jag köpte förra helgen men aldrig hann plantera. Det är så tidsödande! Men det blev bra till sist. När jag var klar med det fixade jag kvällsmat och vi kunde ta årets första kvällsmåltid på altanen, så underbart!

Altanhäng

I morse gick jag upp och körde ett styrketräningspass innan frukost. Familjen Mattsson drog sig hemåt och jag gick ut och lade mig på altanen och fick lite sol. Så underbart! Jag fick en hel del färg, faktiskt, såhär årets andra soldag. Man får passa på, för man vet ju aldrig när solen kommer tillbaka igen.

Nu ikväll har jag ridit Kalle i paddocken och han har varit en superstjärna! Så himla fin!!!

Jag började med övningar från marken och idag backade han hela vägen mot staketet så att det tog emot bakom honom och han stod kvar där. Så häftigt! Han har ju varit så rädd för det, men nu bryr han sig inte längre.

Han var väldigt lugn idag och när jag satt upp på honom stod han kvar en stund ända tills jag bad honom gå framåt. Munnen var fantastisk idag, han var så fin, tog så fint stöd och flängde nästan inte alls med sitt huvud. Han var så underbar att rida!

Han var lite tveksam i "farliga" hörnet, men han gick ändå dit, förbi, men trängde inåt en hel del. Men jag kunde både skritta, trava och galoppera i hela paddocken. Han gjorde så fint galoppjobb och blev faktiskt tung i handen. Där behöver jag driva på honom mer och inte ge honom så mycket stöd. Men jämfört med att inte ha någon häst alls i handen är ju detta så mycket bättre.

Nu när han var så fin passade jag på att rida lite 5½:an också. Tog några språng över den och han gjorde det så bra och avslappnat. Nu hoppas jag att han håller sig såhär, för då kommer vi äntligen att kunna börja utvecklas framåt igen. Då kommer vi att kunna börja hoppa igen på riktigt och förhoppningsvis kunna börja hoppa lite för Charlotte också.

Han är verkligen helt underbar när han är såhär avslappnad och fokuserad. Så fin att rida. Så lätt för hjälperna, så lyhörd, så arbetsvillig. Jag vill aldrig sitta av när han är såhär. Min finaste Kallis!

Bäste-killen!

Efter passet fick han en välförtjänt dusch, vilket han tyckte var jätteskönt. Dock var han lite känslig över att jag skulle spola honom mellan bakbenen, det gillade han inte alls, så där har vi ytterligare någonting som vi behöver jobba med.  

Nyduschad och fin

Jag njuter så mycket jag kan av att han är såhär fin och hoppas att det håller i sig och att det kommer att visa sig också på uteritterna framöver. Jag tycker att han har blivit så himla modig, så jag tycker att han borde bli bättre ute också och släppa sina påhitt där så att vi kan rida ut som normalt snart och börja jobba lite mer kondition och styrka. Men just nu är jag så lycklig över att jag kan rida sådana här fina pass på honom i paddocken!

Detta var sista dagen i Kalle-veckan och den har varit fantastisk! Han har skött sig så fint och svarat bra på att ridas och tränas flera dagar i rad. Nu får han en något lugnare vecka, det blir vila imorgon, ridning tisdag, vila onsdag, träning torsdag. Sedan får vi se hur mycket ridning det blir i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar