Sidor

torsdag 16 juni 2022

Nu är ridbanebelysningen på plats!

Igår fick jag ett efterlängtat besök av mina elektriker! Äntligen var det dags för dem att dra kabel till paddocken, i stolparna och montera mina lampor. När Magnus kom hem på kvällen satte vi stolparna på plats med hjälp av kranbilen. Det är rätt fascinerande vad man kan göra med en kranbil tycker jag, den är otroligt användbar! 


En av lamporna


Min älskade Kranis!

Magnus lyfte upp första stolpen till upprätt och sedan kom det spännande momentet att se om vi kunde få det att passa. Tre fästen fanns i stolparna, med två bult i varje fäste som skulle i varsitt hål. Det passade perfekt, vi bara höll stolpen där den skulle vara och så gled den ned så fint i sina fästen och vi kunde skruva på muttrarna. Så enkelt!

Perfekt passform!

När stolpen stod på plats återstod ju att lossa lyftstroppen, så stackars Magnus fick klättra upp i den där stolpen och lossa stroppen. De är ju tio meter långa, så det blev en rätt hög klättring ändå, men han fixade det, han har ju gjort det förr!
 
Stroppen sitter högt upp!


Magnus klättrar


Första stolpen på plats, nästa på gång


Här börjar han lyfta stolpe nr 2

Nästa stolpe passade inte lika bra i bultarna, så vi fick slå på dem lite med släggan och sedan slå med släggan på stolpfästena så att de kunde komma på plats och det sista fick vi skruva ner muttrarna för att tvinga ner stolpfästena där de skulle vara. Så det blev lite mer joxigt, men det gick rätt bra ändå. Det var ju inte många millimeter det skilde.

Så nu är stolparna på plats och det känns helt magiskt, som jag har väntat på detta och drömt om att kunna rida när det är mörkt! Det kommer att ge mig mer tid om kvällarna i september-oktober när det börjar bli mörkt och det är så skönt! Dessutom kan jag ju börja nyttja paddocken tidigare också på våren om underlaget tillåter utan att behöva bekymra mig om mörkret. Det ska bli rätt gött att slippa behöva stressa över att hinna rida innan det blir mörkt!

Båda stolparna på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar