Sidor

lördag 25 juni 2022

En helt annan Kalle!

Ikväll fick Kalle komma ut en runda. Det blev inte direkt jättesvalt, men vid 18-tiden hade temperaturen börjat gå ned mot 24 grader i alla fall. Det var dock extremt varmt att ha ridbyxor på sig, men det fick gå.

Kalle var väldigt lugn och fin i stallet. Han stod mest och sov medan jag gjorde i ordning honom. Och bet på grimskaftet i vanlig ordning.

Han älskar verkligen att bita på saker


Trött-Kalle

Idag valde jag att testa att lägga på sadeln utan padden eftersom sadeln ligger så himla bra på honom nu. Det är som om den är skräddarsydd för honom. 

Vi kom ut och Kalle blev jätterädd för en stor sten som Magnus har lagt i trädgården. Så vi körde lite terapi med den och snart tyckte han att den var ok. Jag satt upp, han stod helt still tills jag bad honom att gå framåt och för första gången på länge gick han raka vägen dit vi skulle.

Idag hade han fin framåtbjudning och jag tänkte på att jag inte skulle sitta och hacka med skänklarna eller driva för mycket med sätet, utan istället följa med i hans rörelser i skritten. Vi kom upp till asfaltsvägen och - surprise - Kalle gick raka vägen dit jag ville! Han gjorde bara ett litet ministopp, men gick framåt direkt när jag bad honom!

Jag skrittade på lång tygel upp till skogen och han var helt avslappnad och verkade så nöjd med tillvaron. Det var nästan som en annan häst! 

Vi skrittade upp i skogen och hans gentlemanna-beteende fortsatte hela rundan. Han var helt underbar att rida! Det var ingen tvekan om att det fanns framåtbjudning, han gick av sig själv hela vägen och tog egna initiativ till trav.

Vi passerade en bil som stod parkerad mitt på skogsvägen så det blev lite trångt mot kanten, men han gick på så bra förbi där när jag bad honom. Ja, han höll sig cool, framåt och modig hela rundan!

Det var så himla kul att rida honom idag och jag fick en sådan himla fin känsla med honom. Så nu funderar jag ju såklart ifall han kan ha reagerat på padden, om den kan ha gjort att det har klämt istället för att ha fördelat trycket.

Ja, vi får väl se, han får vila imorgon, det ska bli lika varmt då, så ska jag rida honom i paddocken på måndag så får vi se om han är bättre där också, i så fall blir det träning som vanligt på torsdag. Annars får han gå mer uteritter och så får kanske Bosse träna på torsdag istället. Jag ska rida honom i paddocken imorgon på morgonen innan det blir alltför varmt, så nu ska jag ställa klockan på fem och gå och lägga mig!

Finaste Kalle i skogen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar