Sidor

söndag 18 juli 2021

Sommar och semester!

Vilken varm vecka vi har haft! Sista arbetsveckan innan semestern har verkligen varit top notch om man gillar sommar! Vi har haft runt och över 30 grader nästan varje dag denna vecka och det är ju inte optimalt... Jag älskar sommar, sol och värme, men när temperaturen går upp mot och över 30 grader blir det lite för mycket även för mig. 

Problemet är ju att man inte orkar göra något vettigt i värmen. Det har inte blivit några löppass, däremot lite promenader med hundarna. Inte heller någon styrketräning. Jag orkar helt enkelt inte.

Jag har varit uppe tidigt några morgnar, men redan vid klockan 6 har temperaturen orkat upp över 25 grader och svetten har bara sprutat. Jag tror inte mitt hår har varit torrt sedan i början av veckan. Jag svettas så mycket i hårbotten nämligen...

Det var alltså sista arbetsveckan innan semestern och det är väldigt skönt att ta semester nu, jag känner verkligen att jag behöver det. Dock är det ju inte riktigt samma känsla när man inte är på jobbet, utan bara klappar ihop datorn här hemma. 

Dock har jag faktiskt burit upp skärmen och alla grejer som jag har haft vid vårt matsalsbord i salongen. Kände att jag ville ha ordning där igen och flyttat alla datorgrejer till kontoret. Det är där jag kommer att sitta ifall jag ska redigera någon video eller bokföra eller något annat "skoj". Datorn och alla jobbgrejer har packats ned i jobbväskan och satts in i en garderob. För att inte komma ut förrän om en månad. Så jäkla gött!

Det har blivit lite ridning denna veckan ändå  i värmen och mina grabbar har skött sig rätt fint. även om de har varit lite matta i värmen.

Igår tog Kalle och jag en morgonrunda. Klockan ringde 04:15, men jag kom inte upp förrän vid 5 och satt på hästryggen kl 6. Vi tog en lite längre runda och till en början gick allting väldigt bra. Vi passerade Kummels utan några stopp, men när vi hade passerat en höjd och var på väg mot en platå där det finns bl,a, en vedhög började han krångla. Skulle inte gå framåt. Jag backade honom och vände, han trängde åt höger, men till sist gick han framåt. När vi kom lite längre fram började han krångla igen och trängde hela tiden åt höger, där det fanns ett stängsel. Så jäkla krånglig och till sist fick jag sitta av när jag inte fick fram honom.

Vi gick hela vägen fram till bommen, öppnade den och passerade och sedan satt jag upp. Då skulle han ändå inte gå framåt, men jag blev förbannad på honom och till sist gick han fram och vi kunde trava upp i skogen. Sedan blev det bara några tveksamheter innan vi kunde rida på i trav och galopp. Så underbart! Han har inte riktigt den kondition jag vill att han ska ha, men vi har inte ridit dessa långrundor på ett tag nu, så det behöver vi jobba vidare på. Men han är så himla mysig att rida i skogen när han väl går fram, min älskade Kalle!

Kallis på tur


Kallis vid Valasjön

Igår på förmiddagen for Magnus till Staffans maskiner för att köpa en betesputs. Eftersom jag hade varit uppe tidigt ville jag ligga på altanen och sola och sova. När han kom hem hade han mer än en betesputs med sig... Han hade även köpte en utjämningsharv för att ha till paddocken. Äntligen har vi fått tag i en riktigt bra paddockharv! Magnus testade den tidigare idag och det blev så himla bra! Den sitter ju på trepunktsfästet på traktorn och den är höj- och sänkbar så att man kan reglera höjden på den, vilket gör att man kan välja hur hårt man vill trycka underlaget. Den är 4 meter bred och hydrauliskt ihopfällbar, vilket gör att man kommer åt hela vägen ut till staketet. Det blir inga märken efter traktorhjulen heller, vilket är bra såklart! Blev himla nöjd med den! Så gött att äntligen ha ett bra redskap till paddocken!

En lastbil lastad med betesputs och paddockharv

Idag var det äntligen lite svalare väder, bara runt 20 grader och ingen sol. Dagen startade med ett träningspass för Bosse hos Charlotte. Hoppning stod på schemat. Vi har ju inte hoppat ordentligt för Charlotte på ett tag, så det var lite spännande. 

Vi värmde upp med lite travbommar och travhoppning och sedan hoppade vi i galopp. Han var så himla fin idag! Han tog förhållningarna och vi kom så himla bra på hindren! Vi hoppade lite högre än vanligt, runt 70-80 cm och då blir han ju så mycket bättre! Han backar av och hoppar så himla fint!

Vi hoppade några hinder och sedan tog vi lite paus och efter pausen red jag igång honom igen och då var han så himla fin! Jag kunde korta tyglarna och han gick i så himla fin form, så balanserad och bra, både i traven och galoppen. Så jag var rätt nöjd med att han gick så fint så vi avslutade efter det!

Vi var hos Magnus brorsa igår och var inte hemma förrän vid 1-tiden i morse, vilket gjorde att jag var rätt trött efter ridningen. Men efter en kopp te kände jag arbetsvilja och gick ut och startade röjsågen. Äntligen skulle jag ta tag i allt som växer runt om paddocken!

Jag började dock hagen bakom garaget och tog lite askar som växt upp och lite annat som gärna växter innan jag gick till paddocken och tog allt sly där. Jag fattar inte hur mycket det kan växa! Varje år röjer jag sly och varje år växer det upp lika mycket igen. Så störigt!

När jag hade tagit all sly bytte jag till trimmerhuvud och trimmade lite i garagehagen. Sedan trimmade jag slänten utanför vinterhagen innan jag drog mig till paddocken och röjde undan allt gräs inom 5 meter från staketet. Det var så gött att få ordning på det. Och nu är det nysladdat och fint också så jag ska fundera på vad Kalle och jag ska hoppa imorgon...

Växtlighet bortom alla gränser...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar