Sidor

måndag 12 juli 2021

Kalle uteritt

Så varmt det blev idag! Runt 27 grader på eftermiddagen trots att solen doldes av en hel del moln. Jag grillade en hel vildsvinskarré och det tog lite tid eftersom vi har fått tag i några jäkla grillbriketter som inte vill brinna. Så jäkla irriterande! Men till sist blev det varmt i alla fall och biten kunde grillas och vi kunde äta, sent som vanligt, klockan var närmare åtta.

Efter det gick jag ut och hämtade Kalle i hagen. En kortare skogsrunda stod på schemat idag. Han var superlugn när jag gjorde i ordning honom och såg mest ut som om han ville sova.

Han var lika lugn när vi kom ut, även om han ändå var uppmärksam på omgivningen. Han skötte sig väldigt fint idag, vi tog höger när vi kom till Obbhultvägen, något som han har protesterat lite mot tidigare. Han stannade ett par gånger innan vi kom upp till upplagsplatsen där vi svängde in mot skogen, men han behövde inte så mycket övertalning för att gå framåt igen.

 Vi traskade upp i skogen, tog en extra runda som han inte heller protesterade mot. Vi travade och han skyggade några gånger, så helt avstängd var han verkligen inte, men han skötte sig super.

För första gången på länge gick han direkt med på att svänga upp i Skattagårdsskogen, inte en protest. Jag var positivt överraskad! Så duktig kille! Så skönt att han börjar bli lite mer medgörlig ute nu! Vi har ju ridit denna runda rätt så många gånger, så nu kan han ju den och det märks,

Vi galopperade upp för galoppbacken och tog det lite lugnare genom resten av skogen, han var faktiskt lite trött, verkade det som, han var nöjd med att skritta och trava. 

Vi tog oss sedan ur skogen via Attas och där var han lite tittig, men fortsatt lugn. Och han höll sig lugn hela rundan och vi kom hem utan att ha bråkat om någonting egentligen. Så härligt!

När vi kom hem testade jag det nyinstallerade varmvattnet och hällde upp i en hink för att svampa av honom. Vilken lyx att ha varmvatten i stallet! Så underbart! Det har jag drömt om i princip alltid! Och nu är det verklighet! Så häftigt! Vilken tur att jag bor ihop med en "rörmokare" också. Och snickare. Och elektriker. Han är rätt mångsidig, min käre sambo!

Kalle i skogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar