Sidor

onsdag 28 juli 2021

Alyssa har kommit hem!

Igår var det en stor dag för oss och för vår lilla Alyssa, vår nya strävhåriga taxvalp, åtta veckor gammal! Vi åkte och hämtade henne och gjorde klart alla papper och annat som krävs när man köper en hund. Så himla kul! Som vi har saknat att ha en tax i huset!

Resan hem gick väldigt bra. Hon var väldigt pigg och igång från det att vi kom till säljarna, och i princip hela resan hem. Det var först sista halvtimmen som hon kom till ro och somnade. När vi kom hem började hon genast undersöka sitt nya hem. 

Hon fick mat och sedan gå ut igen och göra sina behov och sedan blev det mest soffhäng resten av dagen. Hon hade ju varit hos veterinären också och blivit vaccinerad och chipmärkt så det var många nya saker på en dag för henne.

Hon är som taxar brukar vara, väldigt tillgiven direkt, vill gärna ligga runt Husses hals och i Mattes armhåla. Men hon är ändå väldigt självständig och modig. Trots att åskan mullrade en del utanför brydde hon sig inte, hon blev endast rädd när jag och Magnus nös :).

Natten har också gått bra. Hon har sovit i en bur bredvid min säng. Hon har vaknat och pipit tre gånger, men somnat igen när jag stuckit in handen till henne och hon vetat att jag är i närheten. Halv fem gick jag ut och kissade med henne. Då satte hon sig direkt och gjorde det hon skulle.

Hon blev lite pigg och alert då, men lyckades somna igen och sedan vaknade vi vid åtta igen och då fick hon mat. Hon har väldigt bra aptit, vilket kan vara lite svårt med taxar. Men hon är typ ständigt hungrig och äter upp allt väldigt snabbt. Så snabbt att jag inte hann få ut henne innan hon bajsade, så det var första "olyckan". Men hon är annars väldigt bra på att kissa ute, vi går ju ut med henne vid strategiska tillfällen, när hon ätit, när hon vaknat osv, vilket oftast förhindrar att man få några olyckor.

Så nu kommer det att bli massa bilder på denna lilla underbara hund! Och det ska bli så kul att följa henne mot ett härligt liv som jakthund! Hon har två jaktmeriterade föräldrar, så det ska nog bli jakthund av henne!

I Husses knä


Sova på Husse!


Sova på kudde


Sova på rygg

Innan jag åt frukost lämnade jag över valpansvaret till Magnus och stack ut och red Bosse en runda. Det blev ingen ridning igår eftersom det åskade och regnade en del på kvällen. När jag hämtade Bosse i hagen var det uppehåll och solen höll på att bryta igenom. Men när jag hade fått på sadeln öppnade sig himlen och det kom ett riktigt ösregn.

Så jag tog på mig regnrocken från Uhip. Världens bästa regnrock! Och så väntade jag tills det regnade lite mindre och så gav vi oss ut.

När man väl kommer ut är det inte riktigt lika illa med regnet som man tror när man står inomhus och tittar på det. Bosse verkade tycka det var ok också, utom när det regnade lite mer och han kurade ihop sig mot regnet. Men det blev ändå en mysig skogstur med trav och galopp och vi var ute knappt en timme. Det var så att han fick röra sig lite i alla fall innan morgondagens träning.

Den största nackdelen med regnet är ändå att man måste smörja allt läder eftersom det inte tål vatten, men det är å andra sidan rätt gött att få ordning på grejerna emellanåt!

Blöt regnrock!

Jag hoppas på bättre väder till kvällen så att Kalle kan få en liten motionsrunda också. Det behöver han minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar