Sidor

torsdag 8 juli 2021

Kalle torsdagsträning

Torsdag betyder oftast träning för Charlotte, men idag var första gången på tre veckor då jag inte orkade dagen före midsommarafton och Charlotte hade ridläger förra veckan, så då blev det inget heller.

Det var Kalles tur idag. Det var hans andra tillfälle i paddocken och jag tänkte att han kanske skulle hitta några troll där denna gång. Han var ju så lugn och fin där förra gången, så jag tänkte att nu kommer det nog att hända något.

Han var väldigt lugn idag. Jag gick med honom, det var så himla varmt ute, runt 25 grader och ingen vind att tala om. Däremot lite molnigt i alla fall, med luftfuktigheten är rätt hög så det blir rätt klabbigt ute.

Jag gick några varv i paddocken innan jag satt upp och han var så himla lugn. Han hittade faktiskt inte ett enda troll idag, konstigt nog. Det var väl endast utgången som han skyggade lite för några gånger, men sedan gav han sig med det.

Jag red dressyr denna gång också, men nästa gång är det nog dags att börja hoppa lite om han är så lugn och fin som han var idag.

Han jobbade bra i skritten medans ponnysarna avslutade sin lektion och när de försvann började jag trava honom. Han kändes väldigt fin! Lugn och fin i munnen, bra kontakt, lyssnade på vänsterskänkeln hur bra som helst och kändes plötsligt bättre i vänstervarvet än i högervarvet.

Han gjorde fina volter och eftersom han var så lugn kunde jag koncentrera mig på att rida aktivt och räta upp mig. Han jobbade i en jättefin form och jag fick nästan trycka på honom för att han inte skulle gå för långsamt. Han börjar hitta sin form nu och då orkar han inte riktigt trampa på ordentligt med bakkärran, men det kommer mer och mer.

Galopparbetet var också väldigt bra, jag red lite volter och lite på rakt spår och kunde verkligen jobba honom i galoppen utan att han for runt alltför mycket med huvudet.

Jag red lite skänkelvikningar i traven sedan och han gjorde dem väldigt bra enligt Charlotte. De kändes kanske inte super för han tappade lite bjudning och det kändes inte som om han flyttade så mycket, men det gjorde han så det är så kul att han har börjat ta sidförande skänklar mycket bättre nu. Det har gjort gott att rida med ett lite längre spö som jag har kunnat förstärka min skänkel med och nu behöver jag knappt använda det längre. Han hade lite svårare att gå undan höger skänkel, men gjorde några bra skänkelvikningar åt det hållet också.

Han var så himla fin idag och jag fick en superkänsla med honom! Jag kände mig trygg och jag kunde rida aktivt. När han blir lugn i munnen kan jag också bli lugnare med mina händer och allting blir så mycket enklare! Han är verkligen världens finaste häst, som bara blir finare och finare för varje dag! Det känns verkligen som om han är en diamant som blir alltmer slipad. Och det har inte ens gått ett år sedan jag köpte honom!

Men han blir säkert yvigare och påhittigare till vintern igen när han står inne mer, men jag hoppas verkligen att han håller sig såhär ett bra tag till! För nu vill jag inte göra annat än att sitta på hans rygg. Hela tiden!

Min bästa finaste Kallis!

När vi kom hem stod Magnus och grejade i stallet. Vi har ju köpt en begagnad varmvattenberedare, så nu bygger Magnus en isolerad låda åt hela vattenhanteringen, där vi har vattenslang och kran. På så sätt håller vi vattnet frostfritt hela vintern. Vi har ju haft en låda runt kranen och slangen ett bra tag, men det har varit oisolerat och så har vi haft en liten frostvakt där inne som värmt upp. Det har funkat kanon, vi har inte haft fruset vatten sedan vi byggde den. Och det ska bli så jäkla gött att få varmvatten i stallet! Slippa spola leriga ben i iskallt vatten och slippa duscha hästarna i iskallt vatten efter ridturerna. Kunna diska grejer i varmvatten, så jäkla gött!
Varmvattenbererarprojekt på gång!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar