Sidor

onsdag 7 juli 2021

Hoppning med Kalle!

I måndags hade jag planerat att rida Kalle i paddocken och filma lite igen, men av olika anledningar kände jag mig inte riktigt i form för att ge honom ett bra pass. Dessutom stod nedre delen av paddocken under vatten efter det välkomna regnet som hade kommit under dagen.

Så jag gick en runda med honom istället. Det blev en runda runt Obbhult och Linnarp som tog nästan en timme eftersom han skulle stanna var tionde meter... Det var väldigt kvavt, det regnade lite grann och blinningarna var så fruktansvärt envisa! Men när vi började vända hemåt ökade tempo lite och blev lite mer normalt i alla fall.

Igår var det endast småpölar i paddocken så jag beslutade mig för att rida där då istället. Jag byggde upp en 5½:a i mitten och två kryss på diagonalerna och så hade vi vattenmattan på en av långsidorna.

Han var superfin igår, så himla snäll och go! Han brydde sig knappt om "farliga kortsidan", utan det gick att rida honom helt normalt i hela paddocken utan en enda vändning eller annat hyss! Han behöver verkligen jobba, den killen. Just nu kör jag ridning två dagar, vila en och det tror jag passar honom rätt bra.

Vi värmde upp och allting kändes toppen. Vi kunde galoppera lite mer än vanligt, galoppera i hela paddocken och han var rätt lugn i munnen i galoppen. Tungan kom ut någon enstaka och kort stund, men annars var han så fin!

Han var koncentrerad på arbetet och jag kunde kommunicera med honom på ett bra sätt. Jag red på kryssen i trav, han gjorde ett jätteskutt över det första, men sedan hoppade han normalt, fattade galopp över dem och fortsatte galoppera efter. Jag red också på dem i galopp och det kändes så himla bra, han är så härlig att hoppa! Och han verkar tycka att det är så kul! Han gör det så himla enkelt!

Vi red igenom 5½:an med bara ett kryss som sista hinder till att börja med. Han gjorde det så enkelt och fint så jag lade upp bakbommen till en kryssoxer. Även det gjorde han enkelt och bra så jag höjde igen och gjorde en "riktig" oxer utan kryss. Han hoppade super och till sist låg bakbommen på 80 cm vilket han klippte hur enkelt som helst! Jag fick så bra känsla när jag hoppade honom! Sedan avslutade vi på kryssen innan jag travade och skrittade av honom.

Det var det högsta vi har hoppat tillsammans såhär långt och det högsta Kalle har hoppat sedan han kom hit. 

Tyvärr regnade det större delen av passet så jag fick tvätta rent och smörja allt läder för att det inte ska ta skada av regnet. Men det var ändå behov av att göras rent. Stigbyglarna och ridskorna var så fulla med grus, det blir ju så kletigt när det är blött. Sadelgjorden var full av grusstänk.

Idag ska Bosse ridas och på torsdag blir det träning för Charlotte med Kalle. Har ju inte varit där på två veckor nu, så det ska bli kul!

Dagens övningar


Fick se en hel regnbåge denna kväll!


Solen och regnet


Kalle på väg mot kompisarna efter passet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar