Sidor

söndag 19 juni 2016

Helgen so far...

I fredags när jag kom till jobbet såg jag att vi hade fått en ny "familjemedlem":).Vi har under någon veckas tid haft en strandskata utanför kontorsfönstret som har ruvat på ett ägg. Och i fredags hade den lille tittat ut! Väldigt liten och söt och ostadig...

Nykläckt med sin mor
Strandskatorna är rätt intressanta att titta på. De har ägnat hela våren åt att springa runt utanför fönstret och skrika, bråka och ha sig. Ibland undrar man vad det är för fel på dem... Men de är rätt mysiga ändå och ger lite annat att tänka på emellanåt, vilket är skönt!

På fredagskvällen åkte vi med svärmor ner till Halmstad. Till Heagårds skafferi, där vi åt och kollade på en Elvis-kopia som uppträdde. Maten var fantastisk! Grillbuffé med massa goda tillbehör och gott vin! Men det där med Elvis-kopior är inte min grej riktigt..

Jag tycker väl att den mesta av musiken är bra, men jag tycker nog att det är originalet som gjorde den på bästa sätt. Dessutom härmar de där kopiorna Elvis i slutet av hans liv då han såg som sämst ut. Kanske inte så mycket att ta efter.

Men det var bra underhållning för de som är stora Elvis-fans och Svärmor var mycket nöjd, och det var ju huvudsaken!

Bra drag...?
Igår vaknade vi rätt sent för att vara vi, klockan var över nio innan vi kom upp ur sängen. Vi åt en snabb frukost sedan kopplade vi på släpet och började röja ur diverse uthus där vi har samlat skräp. Det blev faktiskt en hel del skräp till sist. Nästan hela släpet var fullt. Och då skulle vi dessutom få plats med skräpet som någon idiot har slängt i min skog...

Det här gör mig så förbannad!
Det är helt fascinerande att det finns människor som istället för att åka till återvinningsstationen som ligger mindre än en mil bort, har generösa öppettider och dessutom är gratis, väljer att dumpa sitt skräp i någons skog. De hade dessutom gjort sig omaket att släpa bort en av stockarna vi har lagt över platsen för att slippa skräpande campare.

Bland skräpet fanns bruna stuprör, metallgardinstänger, mopeddäck, gamla kläder och skor. Säkert någon som har rensat ut någon sommarstuga eller liknande, inte alltför långt bort. 

Finge jag reda på vem som har gjort detta hade den personen fått hela mitt släps innehåll dumpat på sin tomt... Men tyvärr hittade jag inge ledtrådar som kunde avslöja idioten.

När vi kom till återvinningsstationen var det i alla fall glädjande att se att där var mycket folk och att bingarna var välfyllda. Så de flesta tar ju ändå sitt ansvar. Men de där som inte gör det retar mig något oerhört! Jag har också som princip att rensa så fort jag ser sådant här, eftersom jag vill ha rent och fint i min skog och inte vill att någon mer ska tro att min skog är en soptipp.

I princip hela dagen gick åt till detta och när vi kom hem hann vi bara ge hästarna vatten innan vi skulle iväg till Öxabäck och hälsa på det senaste barnbarnet, Tor.

Tor föddes i onsdags, så det var första gången vi fick stifta bekantskap med honom. Vi bjöds också på god mat och dryck och hade ännu en trevlig kväll.

Morfar, mamma och Tor
Idag ska jag plantera om mina meloner och pumpor som jag har drivit upp i växthuset. Pumporna ska få komma ut i en odlingslåda och melonerna ska få nya krukor i växthuset. Jag ska även så vaxbönor och plantera hallon och purjolök. Det ska alltså bli några till odlingslådor som ska fixas i ordning. Alltid finns det något att göra. Dessutom ska vi prova vår fina färskpotatis som nu har blommat i drygt två veckor. Älskar egna färskpotatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar