Sidor

söndag 12 juni 2016

Födelsedagsbarn och flädersaft!

Idag konstaterade vi att vår lilla taxtjej Helga fyller ett år! Det firade vi med dusch av båda hundarna:).

Nyduschad ettåring!
Helga var inte så svår att få in i duschen. När hon väl var där och jag tvättade henne verkade hon faktiskt gilla det. Det var dock värre med Selma. Hon låg i sovrummet och tryckte och var helt oförstående och döv när jag bad henne gå in i duschen. Jag fick fösa in henne, vilket var svårt efter som hon var stel som en pinne. Men hon kom inte undan och även hon blev ren och fin! Och sur :).

Nyduschad suris!
Men efter duschen blev de båda vovvarna väldigt pigga och sprang runt och busade och bråkade. Helt knasiga!

När hundduschen var klar begav jag mig ut till mitt fina fläderträd för att plocka blomklasar till saft och champagne.

Massor av fläderblommor!
Jag är så glad att jag planterade fläderbuskar, då det inte finns några sådana någon annanstans på mina marker. Så det behövdes verkligen!

Jag plockade en påse till saften och en påse till champagnen. Jag har inte testat att göra fläderchampagne tidigare, så det ska bli spännande att se hur det går!

Någon som kan gissa logiken?
Det blev en del fixande med sockerlag och citroner hit och dit. När jag höll på med sockerlagen till saften insåg jag att jag hade för lite citronsyra, så det fick bli ett besök i den lokala ICA-butiken.

Men sedan gick det bra och nu står det två bunkar i källaren och gottar till sig.

Fläderchampagne på G!
Annars har det varit en ganska lugn dag. Jag fick hämtat mitt släp som fått nya gasdämpare till bakluckan och fixade bromsar. Sedan tog jag en kvällspromenad med vovvarna. Nu blir det duschen och en tidig sänggång så att jag orkar med en tuff arbetsdag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar