Sidor

onsdag 1 juni 2016

Cykeltur!

Igår var det ett rejält åskoväder som täckte stora delar av Halland på seneftermiddagen. Jag hade planerat en cykeltur, men vågade mig inte ut i åskan.

Det fick bli en kväll i växthuset istället. Jag planterade en vinranka i en stor kruka. Det ska bli spännande att se hur den utvecklar sig! 


Jag stagade upp tomaterna, som växer så att det knakar nu när de får bo i växthuset. Och så vattnade jag. För här hos oss kom inget regn!

Jag är glad att vi har en bra brunn, för nu börjar det bli ordentligt torrt i markerna här!

Så cykelturen fick vänta till idag istället. Förutsättningarna var "spännande". 28 grader varmt och så har jag inte tränat på två veckor pga förkylning och växthusbygge.

Det blev drygt tre mil. En bra runda att börja med. Stämma av kroppen. Känna efter benens status.

Jag cyklade ner mot Tvååker. Det kändes löjligt lätt till en början. Värmen kändes inte av så mycket eftersom vinden kylde någorlunda.

Men när jag tog vänster i Spannarpsrondellen kom den; motvinden! Plötsligt kändes det segt och trögt. Ett litet tag. Sedan blev det faktiskt bättre. Det var sol om kroppen kom igång efter några mil och jag kunde njuta av de härliga Åkullaskogarna. När jag kom hem kändes det som om jag kunde ha cyklat ett varv till! Skönt att tappet inte blivit så stort!

Nu är det snart bara en vecka kvar till Tjejvättern. Jag kommer att kunna få till max fyra pass till innan dess. Det blir fredag morgon, söndag och tisdag. Eventuellt blir det en tur till åkeriet på torsdagen, vi får se.

Jag har inte tränat alls så mycket inför Tjejvättern som jag hade tänkt, men jag är rätt övertygad om att jag kommer att ta mig i mål ändå. Vi får se i vilket skick det blir...

Såhär gick rundan:


Jag är förvånad över tempot, eftersom jag tyckte att jag körde väldigt lugnt. Det finns nog lite kraft i de där benen trots allt!

När jag kom hem var det vattningsrubda igen. Blomkrukor, odlingsbäddar, växthus och hästar. Nu sitter jag i växthuset med mina vovvar och äter vattenmelon och dricker rosevin. Det är ju ändå lill-lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar