Sidor

söndag 9 juli 2017

Trädgårdsprojekt

Den senaste veckan har jag tillbringat vid Hovs Hallar i Båstad. Där har jag gått en UGL-kurs. Och den som har gått en sådan kurs vet vad det innebär. Jag har varit i princip helt borta från verkligheten och har faktiskt inte haft någon kontakt med någon här hemma på hela veckan. Det har varit en mentalt tuff vecka, men också otroligt lärorik.

Så när jag kom hem i fredags kväll stod den här på gården och väntade:

En grävmaskin!
Vi har nämligen lånat den där för att äntligen få gräva i ordning min köksträdgård. Vi har grävt ut allting runt växthuset och ska även fortsätta bortåt mellan häcken och uthuset. Just nu ligger det en rejäl jordhög där, men snart så.

Magnus kör maskin, jag gräver för hand
Tyvärr var jag ju lite ivrig förra året och snickrade ihop mina stora fina odlingslådor. Det fick jag nu bittert ångra då jag fick gräva bort allt gräs runt dem förhand. I två dagar har jag grävt. Så jäkla drygt jobb! Hårt och tråkigt! Fast idag kom jag på att det gick lättare när jag lyssnade på pod samtidigt, så det var lite lättare idag.

Vy från ovan
Vi passade också på att gräva upp de gamla stenarna som låg ut från huset fram mot häcken och grävde ut en gång där som vi ska ha grus på istället (tror vi, har inte riktigt bestämt oss än). Det kommer i alla fall bli mycket snyggare, då de gamla stenarna var överväxta av gräs.



Vy mot huset
Jag är grymt imponerad av Magnus! Han hävdar att han aldrig har kört grävmaskin och ändå har han gjort ett fantastiskt jobb dessa två dagar! Jag önskar att jag var sådan som bara kunde sätta mig i en maskin och köra. Jag fick förvisso testa att spaka lite, men jag blir ingen grävmaskinist. Jag saknar all känsla för sådant!

Vi mot växthuset
Nu ska det grusas upp runt växthuset och hela ytan där. Vi ska lägga en mur mot kanten nedan till höger i bild.

Mur till höger
Sten är ju något som vi har i obegränsade mängder, så jag tycker att det är smart att använda det man har. Jag vill inte lägga en massa pengar på svindyr sten, känns bara onödigt.

När vi ändå höll på grävde vi ut för att kunna dra vatten och el till växthuset och badplatsen. Som synes finns där inte längre någon badtunna kvar. Den har jag tröttnat på. Jag gillar att bada, men känner inte att det är värt att lägga en hel dags arbete för att få bada i en timme. Så när jag har slitit ihop lite pengar kommer det att stå ett spabad där och då behöver vi ha el även dit.

Handgrävning runt odlingslådor
Jag har handgrävt så gott som allt runt odlingslådorna. Det är betydligt mer jobb än vad man kan tro!
Grävt för hand!

Grävt för hand!
Som avslutning på denna långa dag fixade vi ihop slingan för gräsklipparen som vi gick ändra en hel del. Den fick ju betydligt mindre område att klippa nu, så nu kommer den inte behöva jobba så hårt längre. Jag vet inte hur många kvadrat det kan vara som vi har tagit bort i gräsyta, men det är många. Vi fick styra om den också för tidigare gick den rakt över gången vid köksingången och det kan den inte göra längre, så vi fick istället dra om den vi "finingången" så att den går över stengången där istället. Och så fick vi korta linan på några ställen. Fantastiskt nog hade vi fått ihop allt och det var bara till att sätta igång den när det var klart! Heja oss!



Bästa arbetshästen är ute och jobbar!
Nu blir det dusch och imorgon ska jag testa att åka buss till jobbet för första gången! Ska bli spännande! Jag har ju köpt ett sommarkort på Hallandstrafiken så jag kan åka hur mycket jag vill fram till den 15 augusti så då känns det dumt att använda bilen så mycket som jag brukar. Det blir förvisso en timme extra för att ta sig till och från jobbet, men jag kan ju lyssna på poddar under tiden, så det blir ju värdefull tid ändå!

Bildbevis på att jag spakade lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar