Sidor

torsdag 29 juni 2017

Senaste veckan

Oj, nu har det gått mer än en vecka sedan senaste blogginlägget. Det har väl inte direkt varit någon toppenvecka. Så skrivarlusten har inte varit särskilt stor. Men jag ska försöka minnas tillbaka vad jag har gjort och vad som har hänt. Som tur är dokumenterar jag mycket med kameran i mobilen som kan friska upp minnet!

För en vecka sedan var vi i Kungsbacka och hämtade Magnus nya bil. Så gött! Äntligen har han en bil som går att åka bekvämt i så att vi slipper lägga alla långrundor på min bil! Blå och fin är den. Gör sig bra på vår gårdsplan!

Midsommarafton startade jag och Selma med en löprunda. Fast först vaknade jag vid fyra-tiden och mådde illa. Det gick dock över och jag somnade om. Det var rätt varmt när vi gav oss iväg på vår löprunda och det gick ganska hyfsat att springa. Tom mage, till skillnad från i föregående pass.

Vi skrämde slag på två hästar när vi rundade Timmerkullen, men de var nyfikna och det slutade med att jag fick klia dem i pannan och de sniffade lite på Selma.

Två nyfikna hästar och en hund:)
När jag hade sprungit 6 km slog illamåendet till igen, denna gång med full kraft och det gick inte att springa vidare. Så jag gick resten av vägen hem. Jag lyckades få i mig lite frukost, men sedan gick jag faktiskt och lade mig för att vila.

Vi åt lite midsommarlunch och sedan började vi göra oss i ordning för kvällens festligheter. Vi hade tur och fick skjuts både till och hem från festen. Vi blev rätt snygga om jag får säga det själv:)

Midsommarfina
Vi kom hem rätt sent eller snarare tidigt på midsommardagen och det gjordes inte många knop i det Hinnagårdska huset på lördagen. Jag var inte bakfull, men jag mår rätt dåligt av att vara uppe för länge och kände mig trött hela dagen.

Söndagen började bra med en skogspromenad med Selma. Jag sprang lite också, men sedan hittade jag kantareller och då blev det inte mer löpning. Man ser ju inte några svampar om man springer:).

Selma fick bada
På vägen hem blev det lite otrevligt när vi gick igenom en kohage där kor och kalvar låg i godan ro på var sin sida av vägen. När vi passerade dem blev de upprörda och började jaga Selma. Det var inte så kul. Jag fick sjasa bort dem och sedan fick vi snabbt ta oss till grinden. De följde inte efter oss som tur var!

Lömska kor!
Men det var i alla fall helt underbart att få äta årets första smörstekta kantareller till frukost!

MUMS!
Efter frukost gjorde vi äntligen slag i sak och tog traktorn, stängselgrejerna, röjsågen och en motorsåg till hästabacken för att göra i ordning stängslet så att vi kunde släppa upp hästarna där.

Allting växer i rasande fart. Hasselbuskar, andra träd och gräs. Vi var tvungna att köra med röjsågen längs hela staketet, såga ner buskar och sly. Och så gav jag mig på björnbärssnåren. Vilket jäkla slit! Jag blev rejält trött! Det var som om all energi rann ur mig där och då och den kvällen var jag helt slut.

Även på måndagen kände jag mig energilåg och trött på jobbet och det blev inte bättre när jag på vägen hem från jobbet fick punktering på ett däck på bilen.

Den började varna för dåligt däcktryck och det har ju hänt förut, så jag tänkte att det var nog inget. Ställde bilen hemma, tittade på däcket och tyckte att det såg normalt ut. När jag kom ut igen någon timme senare så var däcket helt platt!

Nu råkar det vara så att min bil saknar reservdäck. Istället finns det en "däcklagningssats" som ersättning. En lösning som fungerar mycket dåligt enligt den information jag har fått. Så det hela slutade med att jag fick ringa Volvo on call och begära bärgning av bilen från gårdsplan in till Bildepån. Helt jäkla galet! Att man inte ens ska kunna byta däck och köra bilen själv till verkstad!

Hejdå bilen, ses imorn!

Det var ett rätt rejält hål i däcket så jag var helt säker på att det skulle bli ett nytt däck. Men fantastiskt nog fick jag besked från verkstaden att de hade lyckats laga hålet. Jippi! Mindre hål i plånboken! Nu får vi bara hoppas att det håller!

Vädret har varit rätt värdelöst hela veckan också. Det var förvisso rätt fint på förmiddagen på midsommarafton, men på kvällen regnade det ordentligt. Vi var rätt nöjda med att slippa sitta i något tält eller lada eller någon annanstans utomhus och frysa. Det var perfekt väder för att sitta i en lägenhet!

Sedan dess har det varit så jäkla blåsigt och tråkigt. Och blåst är verkligen värdelöst! Det förstör allting! Även om solen skiner så förstör ju blåsten det också. Jag hatar blåst! Jag bor på fel ställe, jag vet, men det är fan inte normalt att det blåser storm på sommaren!

Så äntligen i tisdags vaknade vi upp och det var annorlunda ute, det blåste inte, helt underbart!

Humöret vände uppåt och när jag kom hem tog Selma och jag en löprunda (på fastande mage). Det var helt underbart ute!

Sol, vindstilla och underbart!
Det blev en riktigt bra och skön runda! Humöret på topp!

Även igår var det fint och vi lyckades pricka in vår årliga utelunch vid Videbergshamn på en solig och varm dag. Det var helt underbart att sitta där i hamnen och äta!

Utelunch!
Men redan igår kväll började det blåsa upp igen och idag har det varit friska vindar. Selma och jag var ute och sprang på lunchen. Det var dock rätt varmt, vilket jag hade missbedömt så jag hade på mig långa tights och t-shirt vilket gjorde att det blev oerhört varmt att springa och jag avbröt efter fem km då det kändes skit att springa. Men det var skönt att komma ut i alla fall.

Nu är denna vecka också snart slut. Var tar all tid vägen? Snart är det semester. Ska bli härligt! Men först några veckor till med jobb, varav en vecka kommer att bli lite extra spännande. Återkommer med mer info om det snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar