Sidor

söndag 11 juni 2017

Skåneleden dag 2

Efter en god natts sömn (nästan tio timmar) och en fantastisk frukost på hotellet begav vi oss vidare söderut längs Skåneleden mot Vejbystrand.

Det var platt, kustnära och ko- får- och hästhagar. Ganska lättvandrat. Vädret var även denna dag perfekt. Molnigt mestadels. Det kom lite regn som upphörde lagom till Emelie hade fått på sig sina regnkläder. Jag hade inga regnkläder.

Många små byggnader längs kusten
Någon gång var det svårt att följa markeringarna och vi gick lite fel i en hage där man skulle följa staketet. Men vi kom snart rätt igen.

Emelie på vandring

Mysig koflock
Alla kor och andra djur vi passerade var lugna och snälla. Lite nyfikna. Däremot kom det en lös hund springande på oss. Med en matte som skrek att det var en snäll hund. Ja, det går ju an för mig och Emelie som är vana vid hundar, men en person som inte gillar hundar hade garanterat inte uppskattat att ha en liten svart bulldoggliknande best hoppandes upp på benen. Så varför inte hålla hunden kopplad om man inte har någon pli på den...???

Emelie och ett av alla skyddsvärn längs kusten
Rammsjöstrand
    

Rammsjöstrand
En av alla skyltar längs leden
6,5 km kvar av dagens etapp
När vi passerade denna skylt träffade vi på en kvinna med kopplad, lugn hund som tipsade oss om att gå ner på stranden istället för att följa leden. Bara en trist grusväg genom tallskog, tyckte hon. Så vi följde hennes tips och gick ner på stranden. Jättefin strand. Fick lite grus i dojjorna. Och njöt av stranden.

Stranden
Idag hade jag igång klockan när vi gick och tyckte faktiskt att det var lättare än igår. Igår undrade jag hela tiden var vi var, hur långt vi hade gått, hur långt vi hade kvar. Idag var det lättare att hålla koll.

Kroppen kändes bra idag. Inga men från gårdagen. Det var bara till att traska på. När vi kom till Vejbystrand satte vi oss i en busskur och väntade in en buss som tog oss till Ängelholm. I busskuren passade jag på att ta av mig skorna och sockorna och tog istället på mig sandalerna. Det var rätt skönt att få lufta fötterna!

I Ängelholm traskade vi in på brandstationen och Emelies arbetsplats (hon är alltså brandman). Där passade vi på att gå på toa och fylla på med vatten. Senaste toan vi hade passerat var nämligen låst.

Efter det tog vi tåget hem till Falkenberg igen. Och jag tog bilen hem till gården.

Det var synd att Selma löper, för hon skulle ha varit med. Men jag tyckte inte det var lämpligt att ha med en löpande hund. Då hade vi säkert stött på någon hanhund som hade blivit förstörd.Vi stötte på rätt många hundar så det kändes som om det var rätt beslut. Jag får ta med henne någon annan gång istället. Det är ju rätt enkelt att ta tåget söderut och vandra!

Det var verkligen en trevlig vandring! Skåneleden innehåller allt man behöver, terräng, skog, kust, rastplatser, toaletter (men de kunde vara fler). Kändes väldigt lättvandrat. Det var också en mycket bra idé att bo på hotell och slippa släpa på mer packning än nödvändigt i form av tält. Det var ju grymt gott att få bada lite, äta grymt god mat och sova i en riktig säng. Det gjorde att återhämtningen blev mycket bra.

Det enda minuset var väl att tiden gick så ruskigt snabbt! Men det gör den ju när man har trevligt och befinner sig i en fantastisk miljö.

Nu känner jag mig rätt mosig och det ska bli skönt att få somna ikväll. Det kommer nog att gå lätt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar