Sidor

tisdag 13 juni 2017

Hästkväll

Efter helgens vandring då det pratades en hel del häst har faktiskt hästsuget slagit till igen. Igår var det dock inte att tänka på att göra något med några hästar, då regnet stod som spön i backen. Men idag var det i alla fall uppehåll, även om det fortfarande blåser rätt ordentligt.

Jag hämtade dem i hagen. Pelle var lite stissig pga blåsten, men vi tog oss lugnt och fint in i stallet. Jag började med Pelle och han var så nöjd med att få bli lite ompysslad. Han älskar verkligen att bli borstad och när det kliar någonstans håller han nästan på att trilla omkull😄.

Jag slängde bara på honom tränset idag. Jag tänkte att det inte var någon idé att försöka rida honom i denna blåst. Och det var nog ett bra beslut. Han var väldigt uppmärksam på omgivningen och det var några hopp hit och dit under rundan.

Det blåste så mycket att det var svårt att höra omgivningen så även jag fick hålla koll på omgivningen med ögonen. Vi traskade ner för Mute backe och svängde sedan in på gärdsvägarna för att komma ut på Linnarpsvägen.

Det gick hyfsat lugnt till ändå, blåsten till trots och Pelle var en modig häst idag. Kul!

Promenadhästen
Däremot så skulle han äta gräs hela tiden, vilket var lite irriterande... Han gör ju inget annat än äter gräs om dagarna nu...

Maaat!
"Utsvulten" häst
Det gick bra och vi kom helskinnade tillbaka till stallet. Så när jag var klar med Pelle tänkte jag rida Bosse.

Men han stapplade ur boxen. Konstigt, jag hade inte sett att han rörde sig konstigt igår när jag kollade till dem på kvällen. När jag tog in dem idag såg jag inte hur han rörde sig för att Pelle skymde sikten.

Men jag gick igenom honom, plockade fästingar och borstade honom. Han ville inte riktigt stödja på vänster fram. Jag kände ingen värme eller några svullnader någonstans och jag hittade inga problem eller ömheter i hoven. Så jag tog ut honom på gårdsplanen för att se hur han rörde sig.

Till en början kunde han knappt gå, men när han fått gå ett tag gick han bättre. Lite märkligt. Jag tempade honom också och det var ingen anmärkningsvärd temperatur på något sätt. Ingen feber alltså.

Han kan ju ha sträckt sig eller gjort något annat. Eller så är det en hovböld. Jag avvaktar tills imorgon för att se hur han ser ut då. Och så blir det vinterhage ett tag så att jag kan hålla bättre koll och så att det inte blir så mycket race i hagen. Hoppas nu att det inte är något allvarligt!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar