Sidor

torsdag 15 juni 2017

Vindstilla

Igår kväll, när jag gick ut för att vattna i växthuset efter en slö eftermiddag i soffan ångrade jag mig så att jag inte hade gett mig ut med hästarna istället! Solen sken, det hade äntligen slutat att blåsa och det var bara sådär underbart som det kan vara på sommaren innan det blir alltför varmt.

Även idag har det varit rätt fint väder, framför allt varmt. Så efter faktureringen slängde jag på mig ridkläderna och gav mig ut i stallet.

Bosses hälta verkar ha gått över, men jag ville inte riskera något med honom, utan lät honom vila idag också. Så Pelle fick äran att komma ut. De är så lugna och snälla nu. De älskar att bli kliade och är så trevliga att ha att göra med. Fast Bosse hugger ju till när man minst anar det förstås, men inte lika ofta som på vintern.

Jag slängde på sadel och träns på Pelle och satt faktiskt upp på honom hemma på gårdsplanen. Han har ju varit väldigt lugn på sistone, så jag tänkte att det var lika bra. Han skrittade extremt långsamt till en början och jag fick väcka honom lite genom smackningar och lätta spöslag på baken och efter ett tag fick han lite framåtbjudning i alla fall.

Men ibland försöker han bestämma vart vi ska gå och då blir han stel som en pinne när jag styr åt ett annat håll. Men jag var envis och tydlig med vart vi skulle och det gick bättre och bättre.

Det gick faktiskt riktigt bra ända tills vi nästan var hemma, då han blev skrämd av något i en buske. Fråga mig inte vad det var, men han var fullständigt livrädd. Däremot så var reaktionen mycket lugnare än tidigare. Ja, han vände, men jag kunde vända tillbaka honom. Sedan stod han mest och stirrade spänt på buskaget. Jag kände att jag inte fick fram honom som jag ville och valde att hoppa av och leda förbi honom istället. Då gick han förbi, fast väldigt tveksamt.

Men det var å andra sidan rätt skönt att få gå efter nästan en timme i sadeln. Jag kände mig lite stel i höfterna...

Andra saker vi blev utsatta för idag som han inte reagerade på:

  1. Traktor och ensilagepress med inplastare och balsläppare.
  2. Traktor med vagn fullastad med plastade ensilagebalar
  3. Bil med hästtransport innehållandes en gnäggande häst
  4. Lastbil
Det gäller ju att gå på honom lite innan han blir förstenad och snabbt övertyga honom om att världen är säker. Fast det kändes väldigt lugnt och behagligt idag och det var verkligen jättekul att komma ut och rida lite. Jag önskar bara att han hade gillat skogen lika mycket som jag. Men om han ska vara sådan här så kanske det funkar om ett tag det också...

Modiga Pelle
Efter ridturen passade jag på att putsa lite läder. Det har jag väl inte gjort det senaste året... Pelles träns, sadelgjorden, ridskorna och stövelskaften blev pustsade och fina! Inte så kul, men nu efteråt känns det bra!

Nyputsade skor!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar