Sidor

onsdag 26 juli 2017

Sommarkväll på hästryggen

Ännu en helg har passerat. En helg som inleddes med en jättehärlig grisfest i fredags. Vi var 25 pers här hemma som åt vildsvin, festade och tjötade. Himla kul! Vädret var inte det bästa, regn och ganska kallt, så vi fick duka upp inne i huset. Tur att vi har gott om plats!

Dock blev det (i vanlig ordning) massor av mat över, trots att vi var rädda för att det inte skulle räcka. Så nu har vi ätit samma mat i fem dagar. Igår köpte vi faktiskt lite annat kött för att få lite omväxling.

Elinore och Jocke blev kvar hela helgen. I lördags åkte Magnus med dem till stan där de var lite i Spökitetsparken bland annat. Jag cyklade istället hem till en kollega och grattade honom på 50-årsdagen. Då var det minsann sol och 25 grader varmt och det gick fint att sitta ute och äta...

På kvällen satt vi på altanen en stund innan vi gick in och kom i säng rätt tidigt då vi allihopa var rätt slitna.

I söndags åkte Elinore, barnen, Magnus och jag till Långås marknad. Jag blev ju förkyld förra onsdagen. Bihålorna fylldes upp och mitt luktsinne försvann. Men i söndags kom det plötsligt tillbaka. Det var inte kul. Jag mådde så illa av alla äckliga dofter från diverse "mat"-vagnar. Härsket fett luktade det. vidrigt!

När vi gick där fick jag en närmast ohejdbar lust att ringa in en (eller ett antal) lastbilar, lasta in all skit i containrarna och köra det till tippen. Fy vad mycket skräp! Jag kan inte tro att någon vill köpa någonting där??? Samma skit som alla andra år. Nej, marknad är inte min grej!

I måndags regnade det på förmiddagen, men jag tog med mig vovvarna ut på promenad. Jag kom nämligen på att jag faktiskt aldrig har besökt naturreservatet Gässlösa som ligger bara någon km hemifrån.

Vi korsagde 153:an och tog oss ned för trapporna till Stenån. Vilken fantastisk natur! Spår från 1800-talets kvarnar i form av en träledning kunde vi bland annat se.

1800-talets vattenledning
Vi traskade också upp på Böstesberget och kunde se ut över Himledalen.

Fin utsikt!

Utsikt mot Grimeton
Tisdagen började vi med två timmars promenad med våra vovvar och Christoffers Abbe. Vi trodde att vi skulle kunna trötta ut honom med en rejäl promenad, men nej, han fortsatte att skälla, pipa och yla...

Den här vovven är i alla fall snäll och lugn...

Mystax
På kvällen grillade vi, men det var för kallt för att sitta ute så vi satte oss i växthuset istället. Mysigt, men jag tycker att det hör kallare årstider till...

Växthusmys
Så till idag. Selma och jag började med ett löppass. Förkylningen håller på att avta, men är inte helt borta. Jag sprang någon kilometer, snöt mig, gick en stund, sprang lite osv. Solen var på g och jag såg fram emot en dag i solen, efter att jag hade fixat lite med räkningar och annat.

Men när jag kom ut gick solen i moln och jag fick ge upp solandet efter en stund. Jag spikade istället ihop några spaljéer till mina luktärter.

Ikväll var jag sugen på att umgås med mina hästar. Så det gjorde jag. Jag tog in allihopa och gjorde i ordning Pelle för en ridtur. Då visade sig solen minsann och det blev riktigt varmt.

Pelles man har växt jättemycket. Jag vill gärna låta manarna vara lite längre på sommaren för att de ska kunna skydda sig mot insekterna, men nu var den lite för lång!

Lång-man

Välvårdad man
Medan jag fixade med Pelle fann Bosse och ponnyn varandra. Hon pep och han stod och kliade henne på halsen. Hon "skvätte" och han flemmade. Ja, den kärleken...

Love is in the air
Pelle fick komma ut runt Obbhult idag. Han var väldigt lugn. Skönt. Det var några få grejer han reagerade för, men reaktionerna var väldigt lugna. Inte ens förbi Linnarp, som enligt mina hästar är den farligaste platsen på jorden, var det några problem. Jag behövde bara övertala honom lite mer när vi skulle passera några får som han inte har sett tidigare. Men allt gick jättebra och det blev en väldigt trevlig ridtur en väldigt fin sommarkväll!

Kväll på hästryggen
Efter hästarna vattnade jag i växthuset. Nu mognar tomaterna på löpande band och gurkorna växer som hejsan. Melonerna har massor av blommor och jag har försökt att pollinera dem med en pensel. Får hoppas att det funkar. Annars finns det humlor och andra insekter i växthuset som kan sköta det jobbet.

En av växthusets invånare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar