Sidor

torsdag 27 juli 2017

Roadtrip Tjörn och Orust

Vädret var verkligen underbart hela morgonen idag. Ända tills det var dags att lägga sig och sola, då tog molnen över. Så jäkla irriterande!

Jag blev lite less och föreslog att vi skulle ta en roadtrip till Bohuslän. Vi har båda pratat om att vi vill se mer av Bohuslän. Sagt och gjort, vi drog iväg. Vovvarna fick följa med.

Vi kom iväg rätt sent, eftersom Magnus fick ett plötsligt infall av städmani och sedan skulle han tvunget klippa sig i Varberg, trots att jag sa att det förmodligen skulle finnas frisörer där vi skulle landa senare. Men han fick klippt sig och strax efter lunch kunde vi börja resan norrut.

Jag slog på GPS:en strax innan Göteborg och den ville dra oss om Mölndal. Dumt, tyckte vi och körde den vanliga vägen och hamnade därmed i en lång stillastående kö mellan Åbromotet och Marieholm. Suck! Det fanns ju en anledning till att GPS:en visade som den gjorde...

Vi hade ingen riktigt plan. Jag undrade om Magnus hade sett Bohus fästning och det hade han. Marstrand hade han också sett. Annars var det ju lagom långt att köra när vi var så sent ute. Men vi körde vidare och till sist körde vi mot Tjörn.

Den berömda Tjörnbron
Vi körde ut till Kungshamn. Vilket mysigt ställe! Som taget ur en film! Massor av båtar och små vita, fina villor huller om buller.

Kungshamn

Kungshamn
Vi tog med oss vovvarna och gick bort till hamnen. Kikade på lite båtar och bara satt och tittade på folk och båtar.

När vi kände oss klara där körde vi vidare mot Orust och besökte där Ellös, där det var rätt tomt och innehållslöst. Och så regnade det, så vi var inte så sugna på att undersöka stället närmare.

Magnus ville se Mollösund som också var rätt tomt och innehållslöst, så vi vände även där. Sedan drog vi vidare till Svanesund och lyckades pricka färjan med en minut till godo över till Stenungsund.

Svanesundsfärjan
Sedan var det full fart hemåt i regnet. Det var kul att få se lite mer av Sverige utan att behöva åka så långt. Och att hitta på något när vädret ändå är trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar