Sidor

lördag 1 oktober 2016

Helg - igen!

Veckorna bara rusar fram nu! Det känns som om veckorna knappt hinner börja innan de är slut. Det känns lite panikartat, men jag antar att det bara till att hänga med...

Igår när jag kom hem från jobbet hittade jag tidningen "Vasalöparen" i brevlådan. En tidning som alla vi som har anmält oss till något av loppen under Vasaloppsveckorna får hem. Jag satte mig direkt i soffan med den och när den var igenombläddrad från pärm till pärm var snö-suget på max! Jag undrar just hur många bokningar diverse stugor och träningsläger som fås efter att denna tidning landat i brevlådorna...

Inspiration
Jag önskar verkligen att jag bodde i en annan del av landet under vintern, alternativt att vi får en riktig vinter med massor av snö och minusgrader här på Västkusten! Tänk att få stå på skidor inom en månad i oändliga språr! Det hade varit drömmen!

Men jag får nöja mig med rullskidor än så länge. Efter ett besök hos Elinore och barnen i Öxabäck igår vaknade vi till en solig höstmorgon. Magnus tog med sig taxen på en liten jaktrunda, det var ju premiär för att släppa drivande hund idag, den första oktober,

Jag åt frukost i lugn och ro innan jag stack iväg med bilen för att åka rullskidor. Denna vecka har det inte blivit något rillskidpass pga blåst och ostadigt väder. Så det var kul att komma ut igen. Dock var det lite motigt i början, rak motvind. Det märktes! Jag hade motvind hela vägen till Grimeton röv, där jag rundade Grimeton Lantmän innan jag vände hemåt igen. 

På hemvägen gick det betydligt lättare och farten ökade! Denna gång struntade jag i att ha dricka med mig, då jag inte tänkte vara ute så länge. Det gick bra, visst var jag törstig när jag kom tillbaka, men det funkade bra ändå.

Lite törstig efter en timme utan dricka...
Jag fick ihop drygt 13 km och det kändes som ett bra pass. Jag försökte köra på lite mer eftersom jag inte skulle vara ute så länge och det funkade rätt bra.

Dagens runda
När jag kom hem var det dags att fixa lite lunch och eftersom jag råkar ha massor av purjolök fick det bli en potatis- och purjolöksoppa. Något som jag aldrig har gjort förut, men det blev faktiskt rätt bar.

Mumsig soppe
Efter lunch ville Magnus åka till Ullared och jaktbutiken. Jag hängde på eftersom jag var på jakt efter lite shopping. Magnus fick hittat det han skulle i jaktbutiken och dessutom två par jeams. Kul för honom. Jag hittade inget...

Sedan ville Magnus tvunget gå in på Gekås. Det tog ett tag innan vi fick tag i en kundvagn. Det fanns inga vid kundvagnsgaraget längst fram, vilket borde ge en hint om att man borde åka hem istället...

Vi hittade till sist en kundvagn och tog oss in i varuhuset. Så jäkla mycket folk överallt. Jag kände stressen stiga. Så jäkla jobbigt! Man kunde inte hitta någonting! Suck!

Till sist ställde vi oss i en kassakö, som vid det laget sträckte sig låååång.Vi stod i kö över en timma! Helt sanslöst när vi handlade för runt 1100 kr...


Lååånga köer!
Efter många om och men kunde vi äntligen köra hem, ta en kopp te/kaffe och sätta oss i växthuset och njuta av stillheten. Så gött!

Lugn och ro!
Till kvällsmat blev det rådjurssadel. Jag hittade en som började bli lite "gammal" i frysen när jag lastade över grejer till den nya frysboxen, så den fick vi äta upp. Det är lustigt, vilken hamster man är. Vi sparar mat till något "bättre" tillfälle så länge att det riskerar att bli för gammalt. Så knasigt!

Det blev i alla fall väldigt gott. Vi grillade sadeln och slängde in den en stund i ugnen. Till det "råkade" jag ha ett Amarone.vin som var så jäkla gott! Och så hade jag sparat lite whiskey-sås från ett annat tillfälle som bara var till att tina upp från frysen.

Grymt gott vin!

Lyxmiddag!
Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som har möjlighet att äta så grymt god mat! Livet är en fest!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar