Sidor

söndag 2 oktober 2016

Stavgång i skogen

När Bockstensturen gick för någon månad sedan upptäckte jag att de hade dragit om bansträckningen för 5-milaren upp mot Rya. Och sedan dess har jag funderat på att springa eller gå den vägen för att se var man kom ut någonstans. Idag blev ett bra tillfälle för det, med strålande sol och härlig höstluft.

Selma och jag drog iväg efter frukost och jag hade stavarna med mig. Vi gick upp mot Rya och förbi upp i skogen. Det var en jättefin väg där, mycket stigning och bra stig. Torrt och fint.

Vi kom ut på en väg som går mellan parkeringen vid Bexells stenar och Valasjön. Men jag gick ner mot parkeringen och tog istället en liten omväg till Valasjön. För att få mer distans och höjdmeter.

Selma sprang lös till och från och vi hade en hel del diskussioner om hur mycket eller lite man ska dra i kopplet. Det är så irriterande när hon drar! Det gick bra till och från. Hon glömmer lätt.

Lös knashund

Kopplad knashund
Vid den här tiden på året är man bortskämd med de vackra bokskogarna, men jag var tvungen att stanna till och ta en bild på skogen. Så fint!

När vi kom ner till Valasjön var det självklart för Selma att det skulle badas! Så skönt, tyckte hon!

Bad i Valasjön
Efter badet var det obligatorisk "bösning"...

Bösa


Bösa

Bösa
Vi traskade vidare upp till Obbhultvägen och sedan in i skogen igen ovanför Axelid mot Obbhult. Där fick hon springa lös ända tills vi stötte på några jägare, då kopplade jag henne igen.

Två timmar var vi ute, det var helt underbart! Bra träningspass, pulsen blir per automatik högre när man aktiverar överkroppen. Som ett långpass, men med mindre slit på kroppen. Jag kände faktiskt inte av gårdagens rullskidpass heller.

Dagens runda
Kommande vecka ser det ut att bli bra rullskidväder igen, så det ska jag nyttja på bästa sätt, tänkte jag. Tjejvasan närmar sig...


Magnus var ute med Helga och jagade medan Selma och jag var ute. Så det har inte blivit någon träning för honom denna helg. Motivationsbrist säger han. Och jag tog ner hans motivation i torsdags när han undrade vad vi skulle träna efter faktureringen och jag irriterad svarade att det inte skulle tränas... Så mycket för det stödet... Men även Vasaloppet närmar sig och det börjar bli dags att dra igång träningen...

Lägg till bildtext


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar