Sidor

lördag 8 oktober 2016

Lördagsrull

Ännu en lördag med strålande sol! Denna höst är helt fantastisk! Dock var det rätt kallt ute och en nordostlig vind gjorde inte saken bättre.

Det är lite svårt att klä sig nu, tycker jag. Först tog jag en långärmad tröja och väst, men när jag släppte ut hundarna tyckte jag att det var väl kallt, så jag gick in och tog på mig en underställströja under.

Det dröjde dock inte länge innan jag blev varm. Jag rullade Linnarpsvägen ut mot Tvååkervägen och där fick jag i princip rak medvind. Lättrullat, men jag var medveten om att det skulle betyda motvind hem.

När jag kom till Grimetons kyrka fick jag lite mer vind mot mig och det började bli kallt. När jag rundade Grimeton röv och svängde mot Källäng var det rak motvind som gällde. Så jäkla jobbigt!

Hastigheten sjönk och ansträngningen ökade, det var riktigt kämpigt! Såhär höll det på de "sista" 7 km av dryga 15, så jag blev lite irriterad på vinden. Men det är ju meningslöst att vara irriterad på vinden, jag kan inte påverka den ändå. Och dessutom så kan det ju vara rak motvind hela vägen från Oxberg till Mora, så jag försökte se det som ett riktigt bra pass istället.

Sol, vind och rullskidåkning
Det blev en bra runda, tyckte jag, blandat med nedförs- och uppförsbackar och hyfsat ok asfalt hela vägen. 80 höjdmeter är helt OK på den rundan, tycker jag. Här kommer dagens runda:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar