Sidor

söndag 30 oktober 2016

Renoverandet fortsätter...

Denna vecka, närmare bestämt i torsdags, kom det två grabbar från Sjömarkens Isolering för att isolera våra kalla golv i TV-rummet och hallen. Det var otroligt smidigt! De borrade endast ett antal hål längs ytterväggarna och sedan körde de ner en slang och fyllde på med cellulosa.

Det gick åt MYCKET cellulosa och de gick faktiskt ner i källaren för att kolla så att det inte läckte ut någonstans. Dock försökte jag tala om för dem att det rimligtvis inte borde läcka genom betongen, men de envisades. Ingen läcka hittades och de fortsatte fylla hålen tills det tog stopp.

Det ska bli spännande att se/känna hur stor nytta detta gjorde för komforten. Men eftersom de fick fylla på så mycket så var det antagligen väldigt tomt.

Det enda spåret efter att de hade varit här var små pluggade hål...

Pluggat hål
Så igår var det äntligen dags att börja lägga golv. Vi började i TV-rummet där vi lade ett vinylklickgolv. Oerhört smidigt golv att lägga! Ingen sågning behövdes, utan man bara skär med en mattkniv och sedan knäcker man skivan. Detta gör såklart att det blir mycket enklare att komma intill diverse trösklar och annat så att det blir snyggt.

Innan vi började var vi dock tvungna att åka till Colorama i Tvååker och hämta lite extra knivblad till mattkniven och en linjal att skära efter på längden. Tyvärr hade jag inte kontrollräknat antal kvadratmeter golv som fanns i paketen, då hade jag nog hämtat ett till...

Klart för golvläggning!
En annan bra sak med detta golv var att det inte behövdes något underlag under. Det var bara till att lägga! Så enkelt!

När vi väl kom igång flöt det på rätt bra, faktiskt och när det var dags för kvällsmat åkte jag och handlade lite snabbt, medan Magnus åkte och hämtade älgkött från förra veckans jakt. Jag hann fixa till en liten vildsvinsstek med kantarellsås medan han var borta...

När vi hade ätit ville Magnus fortsätta med golvet. Sagt och gjort. Vi höll på. Det finns ju ändå inget bättre att göra en lördagskväll, liksom:). Kvart i tolv fick jag nog. Då hade vi nästan slut på golv.

Det blev en god natts sömn. Vi vaknade upp till en underbart fin morgon!
Vacker morgon
Jag gick ut och gav hästarna mat i hagen. Det var deras sista natt ute för den här säsongen. Ikväll åker de in! 

Det kändes lite surt att inte få tillbringa denna dag inomhus!

Vi fortsatte med golvet och när sista paketet med golv var slut såg det ut såhär:

Inte mycket kvar
Så surt att det tog slut! Jag ringde till Colorama i Varberg för att kolla ifall de hade ett paket liggandes, men nej, det hade de (såklart) inte!

Så då fick vi fortsätta med att sätta upp golvlister i TV-rummet. Det gick riktigt bra och vi fortsatte sätta de lister i hallen som vi kunde sätta dit så att vi kan använda hallen också nu. Lagom till lunch var vi klara med alla lister! Vi blev lite effektivare när jag mätte ut och sågade till några av listerna så att Magnus bara kunde koncentrera sig på att spika fast dem.

Golvlister på plats
Vi är grymt nöjda med golvet! Så himla snyggt blev det, tycker vi! Nu är känslan lite som att man har kommit hem till någon annan. Jag kan inte riktigt fatta att det räliga (halländska för fula) golvet, trasiga taket och hemska tapeterna är borta, en gång för alla! Så himla häftigt!

Efter lunch kom vi överens om att jag skulle städa i ordning så att vi kan flytta in soffan och TV:n i TV-rummet. Dock hjälpte Magnus mig med att sätta upp gardin-stänger, hatthyllan och alla doslock.

Sedan kunde jag dammsuga och svabba golven, hänga upp jackorna i hatthyllan, ställa in skostället och lägga dörrmattan på rätt plats.

Saker och ting på plats igen!
Det är så underbart att äntligen ha allting på plats. Det har varit rätt strävigt att ha allting i "salongen" bland de vanliga möblerna och soffan. Det blir ingen ordning och man hittar inte sina grejer.

Nu återstår att lägga klart golvet i hallen. Jag hoppas att de har ett paket över till mig i Tvååker som jag kan hämta imorgon.

Sedan ska jag även på lmapjakt! Jag har upptäckt att de lampor som var i de fyra rum vi nu har renoverat var för jäkla tråkiga! Och jag har ju sådana problem med att hitta lampor! Det tog ju två år innan jag fick upp lamporna i hallen på andra våning efter senaste renoveringen...

Jag var i lampfabriken i Hunnestad häromdan för att kika lite, men jag blev grymt besviken. Det jag tyckte var snyggt kostade minst 4000 kr och jag tycker att det är alldeles för mycket pengar att betala för en jäkla lampa!

Det får bli ett besök på Gekås framöver för att se om inte där finns något bra, annars har jag spanat in några via näthandel...

Nu ska jag i alla fall ut i det fina vädret. Jag ska bära in ved och fixa i ordning i stallet så att jag kan ta in hästarna. Kanske hinner jag "städa" lite i köksträdgården och växthuset inför vintern också.

Den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar