Sidor

söndag 3 maj 2015

Skogsrunda

Söndag betyder långpass i vanlig ordning. Speciellt härligt idag med strålande sol och t-shirt-väder. Jag drog på mig trekvarts-brallor och t-shirt och tog med mig Selma till:


Vi tog landsvägen upp till Flähult, där vi vek av upp i skogen. Och uppför gick det minsann! Halvvägs i backen mötte vi en man och en kvinna med hund och mannen kläckte den sååå "roliga" kommentaren om att det är fusk att Selma drar mig när jag springer... Jag vet inte hur många korpulenta gubbar som har kläckt den kommentaren när jag har varit ute och sprungit med Selma. Ingen av dem hade orkat springa många meter med eller utan hund. Dessutom drar hon ju mer i nedförsbackarna än i uppförsbackarna där man behöver det. Så hon är inte alltid till så stor hjälp. 

Vi kom iaf upp för den ca 400 m långa backen med en höjdstigning på 50 m. Jobbigt var det, men jag kom upp utan att gå. Kände mig nöjd. Efter backen sprang vi på ringlande stigar genom skogen. Selma fick bada på lämpliga platser och som vanligt "bösade" hon runt efteråt...

Bösar-hund
Det var helt underbart i skogen. Träd som håller på att slå ut, vitsippor och fågelkvitter.

Skog!

Hallandsleden
Jag följde den blåa stigen ut till landsvägen och sedan sprang jag in på en grusväg och hittade till sist gula slingan. När jag kom till den del som brukar vara en smal stig hade det varit en skogsmaskin där och breddat stigen betydligt.

Lite bredare stig än vanligt
Sedan blev det väldigt tekniskt med spänger och sur-mark. För att undvika halka fick vi helt enkelt gå på spängerna. Det var ganska många, så tempot drogs ner rejält.

Inte lätt att springa här!
Vi kom till sist ut på banvallen och vände hemåt. För att variera sprang jag in på skid-slingan där det gick lite upp och ner. Sedan kom vi ut vid friluftsgården och Selma fick bada i Ya-sjön. Men hon hade lite svårt att koncentrera sig på badandet då det var en annan hund där vars ägare försökte få den att hämta pinnar i vattnet. Den gillade verkligen inte vatten. Inte så konstigt, kanske med tanke på att det var riktigt kallt i vattnet. Säkert inte ens tio grader.

Efter badet kunde vi springa hemåt i lugn och ro. 15 km fick vi ihop i solen. Det var gött, men jag blev ändå lite trött på slutet.

Det har inte blivit så träning den här långhelgen. Grejat med annat och kanske inte riktigt haft motivationen. Men det kan vara bra att vila upp sig också emellanåt. Jag har en intensiv vecka framför mig med SSM-besök som jag håller i på jobbet. Så jag ser redan fram emot nästa helg!

Nu ska jag fortsätta att njuta av solen från hästryggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar