Sidor

fredag 8 maj 2015

Ändra aldrig rutiner...

Idag var det så dags för sista dagen med SSM-gänget. Jag skulle hålla presentation och bli intervjuad.

Jag hade bestämt med en kollega att samåka idag, eftersom vi skulle vara på plats samtidigt och åka hem samtidigt. Han hämtade upp mig och jag var i min bil och hämtade mina solglasögon.

När vi stegar in i Videbergsborg där vi skulle hålla till insåg jag att jag glömt mitt passerkort, där brickan för utskrivning och dosan för VPN-uppkoppling också hängde. Så jävla typiskt! I tre och ett halvt år har jag jobbat på Ringhals och detta är första gången jag glömmer passerkortet. Och så just idag när jag behövde grejerna som mest!

Och varför gjorde jag då det? Jo, jag bröt mina rutiner. Passerkortet ligger alltid i min bil. Och eftersom jag inte åkte till jobbet i min bil så kom det inte med. Fast att solglasögonen ligger i samma fack, så såg jag inte ens kortet när jag hämtade dem. Helt otroligt!Jag kanske borde ändra rutinen till att lägga kortet i väskan istället för den har jag ju alltid med mig...

Tacksamt nog fungerade båda datorerna i de lokaler där vi höll till och vi lyckades dra igång dem. Dock fick jag köra på kollegans inloggning och VPN-dosa, vilket såklart inte var så kul för honom att ge ut alla lösenord osv. Men vad gör man inte för SSM :).

Innan jag lämnade Videbergsborg och gick in till kontoret fick jag en rad uppgifter med mig att ta reda på. Jag fixade nytt passerkort och satte igång datorn och började leta dokument. Min rumskollega fick agera utskrivare och jag ägnade en timme åt att försöka få tag i folk som kunde svara på mina frågor. Lite svettigt var det allt, men jag tyckte att jag fick tillräckligt bra svar med mig under förutsättningarna att jag hade fått frågor som låg helt utanför mitt arbetsområde.

Jag gick tillbaka till Videbergsborg och körde min presentation samt svarade på frågor. Åt sedan lunch och fortsatte med utfrågningen nästan en timme till.

Men till sist behövde SSM:arna sätta sig ner med all info och förbereda sitt slutmöte, så då kunde jag äntligen andas ut och känna att det här nog gått bra ändå.

Och att det hade gått bra fick jag bekräftat vid slutmötet.

Totalt sett har detta varit ett riktigt kul uppdrag! Jag har lärt mig massor om hur saker och ting fungerar i kontakten med myndigheten och i inspektions-ämnet. Allting har flutit på mycket bra och schemat har hållits. Så nu känner jag att jag kan ta helg med gott samvete! Skönt att kunna slappna av och ta det lugnt igen! Såklart kommer det att bli lite efterarbete i nästa vecka, men det blir betydligt lugnare än vad det har varit den senaste månaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar