Sidor

måndag 11 maj 2015

Blåsig ridtur

Det är så gött att det är ljust så länge på kvällarna nu. Jag hann åka hem och hämta släpet och åka in till stan för att (ÄNTLIGEN) få en ny diskmaskin. Sedan gjorde jag kvällsmat också innan jag begav mig ut i stallet.

Hästarna var instängda i vinterhagen sedan i morse för att få vila magarna lite från det kraftiga vårgräset.

Jag tog in dem i stallet och gjorde i ordning Garboso. Han var mycket lugnare än vanligt. Stod still på gången och var riktigt mysig.

Vi gav oss ut i paddocken. Det blåste rejält, men det bekymrade inte herrn överhuvudtaget. 

Han var mycket samarbetsvillig och jag började med att jobba på att han skulle svara för skänkel och hand. Jag lät benen hänga och tryckte bara till lätt och kort när jag ville ha igenom grejer istället för att sitta och klämma konstant. Tänk att då gick det bättre...

Jag jobbade även mycket sidförande åt båda håll, men med fokus åt höger för vänster skänkel. Upptäckte att jag inte satt likadant på höger och vänster sittben utan när jag ville få honom undan vänster skänkel hamnade jag så att jag höll emot med höger sittben, vilket såklart gör att det blir svårt för hästen.

När jag gjorde rätt gjorde även han det! Så kul att få direkt kvitto på när man gör rätt trots att man sitter på en häst som knappt har blivit riden på flera år.

Det lönar sig alltså att vara ödmjuk inför hästen och förutsätta att hästen inte förstår när den inte gör som man vill istället för att tro att den är dum.

Några gånger var han lika fin åt höger som åt vänster. Vi jobbade lite i trav också och tog några varv i galopp. Men mest blev det skritt.

Det var riktigt kul att rida ikväll och jag var så nöjd med honom! Det känns verkligen som om det kan bli riktigt kul att komma igång med honom. Duktiga killen!

Snygg är han också:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar