Sidor

söndag 3 maj 2015

På hästryggen igen!

I fredags tömkörde jag Garboso i paddocken för att testa läget. Han skötte sig mycket bra och var väldigt lugn och fin. Så jag bestämde mig för att det är dags att rida honom nu.

Igår ägnade jag istället tiden åt gräsklippning och sättning av potatis och lök, så det blev ingen tid över till ridning.

Men idag hade jag hur mycket tid som helst, kändes det som. Så jag plockade in hästarna och gick ut och slängde ut lite bommar i paddocken för att det skulle bli lite roligare att rida runt där.

Jag gjorde i ordning Garboso. Jag började med hans man, som jag trimmade och klippte av. Såhär mycket man blev det på golvet:

Hög tid att klippa när det blir såhär mycket man!
Han var väldigt lugn och snäll idag också och det höll i sig även när jag kom upp på ryggen på honom. Jag nyttjade bommarna på bästa sätt. Red runt dem, över dem osv. Tänk vad mycket roligare och mer varierad ridningen blir när man har lite bommar utslängda!

Bommar överallt!
Han skötte sig väldigt bra. Svarade bra på alla hjälper. Flöt dock ut lite i högervarvet, som han gör ibland. Stänger av vänsterskänkeln och bara glider åt sidan. Sedan ville han inte gå framåt. Men det var inte så mycket han gjorde det. Bara till att rida en lite annorlunda väg, så var problemet löst.

Det blev jobb i alla gångarter. Galoppen blev dock bara på volt, inte över några bommar. Eftersom jag inte riktigt vet vilken reaktion jag får av att galoppera över bommar och eftersom reglaget av takt och tempo inte riktigt fungerar än, så undvek jag det.

Men jag var väldigt nöjd med honom! Jobbade mycket bra med tanke på avsaknaden av ridning de senaste åren! Riktigt kul!

Efteråt var han ordentligt svettig och jag fick svampa av honom. Han tackade genom att rulla sig direkt när han kom ut i hagen igen...

Finhästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar