Sidor

söndag 17 maj 2015

Nytt projekt på G!

Oj, vilken helg detta har varit! I fredags kväll kom Elinore, Jocke och Loke och vi grillade lite, sedan sov de över här och vi åkte till Öströö fårfarm igår för att titta på fåren och lammen.

Det är ett väldigt fint ställe och helt fascinerande med alla dessa djur överallt! God fika har de också. Dock var det alldeles fruktansvärt kallt och jag blev helt nedkyld, trots att jag hade lite varmare sockar, långärmad college-tröja och vinterväst på mig. Mina fötter blev inte varma mer den dagen! Dock fanns det ju en fördel med att det inte var så bra väder och det var ju att det inte var lika mycket folk på plats, så det var rätt lugnt där.

Vi körde vidare till Tvååker, köpte lite grejer till kvällens 50-årskalas och hälsade på Älsklingens syster.

Sedan åkte vi hem och vilade en stund innan vi gjorde oss i ordning för fest och for till Ullared.

Riktigt trevlig fest med god mat och trevlig folk. Dock blev det rätt sent och därför vaknade jag inte förrän vid niotiden idag. Gillar inte att vakna så sent och jag kommer inte igång riktigt när jag inte får komma upp i tid.

Men jag tänkte att jag passar på att åka till Falkenberg och hälsa på min mor när jag ändå inte hade någon nytta av min trötta Älskling:).

Så jag och Selma åkte dit och fikade lite där, sedan åkte vi vidare till Emelie och så tog vi med oss hennes vovve och åkte ner till Ringsegård och gick en runda med vovvarna och tjötade lite skit. Trots att det var jäkligt blåsigt och inte alls varmt idag heller var det ändå skönt att komma ut och röra på sig lite. Det haglade när vi körde ner, men det höll upp nästan hela vägen för oss när vi väl kom ut. Vi fick bara en liten regnskur på oss så det var ok.

Det var jättefint där nere vid havet! Jag är alldeles för dålig på att ge mig ut till havet trots att jag bor så nära. Det blir oftast en runda i skogen istället. Men det är ju gött det med!

Igår var även vår snickare här och kikade på våra blivande altaner. Han mätte ut och grejade och talade om att de börjar på tisdag, så det blev genast lite bråttom att göra alla förberedelser.

På framsidan skulle det ner några stenar som altanen ska förankras i. Det fixade Älsklingen medans jag var iväg. Det blev visst rätt rejäla stenar han hittade...

Det blir en stadig grund!
Och så fick vi flytta en av de befintliga stolparna på baksidan av huset som ska agera stöttor. Annars hade den understa bjälken hamnat mitt för det fönster som vi slänger in veden i och det hade ju inte blivit så bra...

Även detta hade Älsklingen fixat medans jag bara göttade mig:). 

Så nu är årets projekt igång! Snart har jag två altaner och en "riktig" trappa upp till ingången på framsidan av huset. Så bra! Det blir alltså frukost på altanen vid köket även denna sommar och en härlig altan som man kan spendera kvällarna på på framsidan av huset. Och även använda som soldäck!

Jag kommer alltså att slippa flytta utemöbler varje gång jag ska klippa gräset den här sommaren, vilket ska bli riktigt gött!

Nu väntar jag bara på det fina vädret! Som kan komma lagom till Göteborgsvarvet är avklarat. Iallafall värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar