Sidor

lördag 23 maj 2015

Göteborgsvarvet 2015

Idag var det dags för årets Göteborgsvarv. Planen var från början att Emelie och jag skulle slå följe på vägen, men det sket sig då hon blev inringd på jobb. Som tur var hade jag koll på kollektivåkandet sedan förra året, så det var inga problem att åka själv.

Igår hade jag lite ärenden att göra inför loppet. Jag var först på Intersport i stan för att köpa en ny t-shirt att springa i och nya löparbrilllor, då mina gamla gått sönder.

Men den så kallade sportbutiken hade inga löparbrillor, förutom ett par Oakley för 2500 spänn. Not interested! Så lik förbannat fick jag köra ut till Lassabacka och då valde jag Team Sportia istället. Där hade de minsann ett par brillor som jag gillade, så jag köpte dem.

När jag kom hem och öppnade förpackningen fanns där inga brillor, bara en extra lins, ett huvudband och en extra skalm. Så jävla typiskt! Bara till att åka in och byta! Då hade jag visst tagit skyltexemplaret. Och varför i helvete lägger man det bland de kartonger som ska säljas????
Det saknas visst någonting här...

Jaja, jag fick mina brillor till sist och hann med en promenad vid havet med Selma. Det var dock så blåsigt och kallt att jag höll på att frysa ihjäl, så det blev lite kortare än vad jag hade tänkt.

Idag vaknade jag utvilad och pigg vid halv åtta-tiden. Åt frukost och fixade med sallad som jag skulle ha med mig och äta. Packade det sista i väskan. Velade lite ifall jag skulle duscha efter loppet eller inte. Men till sist bestämde jag mig för att släpa med dusch-grejer ändå.

Jag satte fast nummerlappen på min nyinköpta t-shirt också. 

Förberedd t-shirt.
Jag hade tog med mig en löparjacka som jag tänkte slänga i starten. Det var inte jättevarmt när jag drog iväg, bara 11 grader och mulet. Perfekt väder!

Tågresan gick som planerat, jag steg av vid Liseberg och tog sedan spårvagnen till Botaniska. Därefter gick jag direkt till bajamajan. Otroligt nog ingen kö! Förra året stod Emelie och jag i kö säkert i 20 minuter när vi kom dit. Betydligt mindre folk idag!

Men det blev ju såklart mer senare när alla löpare skulle iväg. Jag satte mig en stund i skogen, men det var så jäkla kallt att jag istället tog en runda på mässan, där det var betydligt varmare. För mycket folk, för varmt och trångt gjorde att det inte blev några fynd, men jag fick i alla fall värmt mig lite.

Jag satte mig återigen i skogen och tog på mig min medhavda fleece-tröja ovanpå löparjackan. Det hjälpte lite grann, men händerna var iskalla.

Jag käkade upp min mat, lämnade in väskan, behöll löparjackan på och ställde mig i toakön. Den här gången var det verkligen kö. 20 minuter tog det innan jag kunde ta mig till min startgrupp. Den här gången var jag ute i god tid. Inte som förra året, då jag höll på att missa starten.

Bra position i början av startgruppen
Det tog tid innan vi fick gå fram och då hängde jag av mig jackan och istället för att slänga den hängde jag den runt midjan, för jag tänkte att jag nog skulle kunna frysa när jag gått i mål.

Starten gick och allt kändes bra. Hade lite ont i magen och fick håll nästan med en gång. Men jag sprang på och hittade mitt tempo. Det blev snabbt varmt, trots att det var så kallt. Konstigt? 

Säldammsbacken kändes ok, likaså Älvsborgsbron och jag kunde återhämta mig bra i nedförslutet. Första milen gick på 1:01 och det kändes som att det skulle kunna bli riktigt bra.

Men sedan hände något. Kroppen började bli tung och jag fick ont i korsryggen vid 13 km. Ingenting kändes bra längre. Jag försökte hålla mig positiv och intala mig att det inte skulle bli något problem att hålla ihop de kilometrar som var kvar.

Men det blev bara värre och värre. Kroppen var inte alls med och jag hade en riktigt tung dag! Sista biten på Avenyn var jag tvungen att gå, men efter lite vatten och nedkylning av ansiktet med hjälp av svamp sprang jag vidare och tänkte att nu är det bara 4 km kvar!

Jag kämpade på, men när den sista uppförsbacken upp på bron kom så var jag tvungen att gå. Då kände jag mig helt yr och gick lite till, innan jag tvingade mig själv att springa vidare. Det var ju bara sista kilometern kvar!

Till sist kom jag ÄNTLIGEN  i mål och jag var rejält sliten! Pissdålig tid blev det. 2:19 nånting.

Ont i korsryggen hade jag och jag var helt stel mellan skulderbladen. Darriga ben. Och så började jag frysa. Gött att jag hade min jacka med mig!

Jag tog mig till väskinlämningen och hämtade min väska. Sedan in i ishallen för att duscha. Den här gången hade jag med mig mina flipflops så att jag slapp kyla ner fötterna ännu mer i kön på isen. 

Det var så skönt att få duscha! Varmt och skönt vatten! Helt rätt beslut! Och att ta på sig torra kläder efteråt var så himla gött!

Sedan drog jag bort till busskön. Lyckades springa på min kollega Louise, som också hade tagit sig i mål.

Busskön var super-lång, men den gick rätt fort och jag hade tur som fick sitta ner när jag väl kom på bussen. Jag missade precis pendeltåget som gick 18:49, så jag fick vänta till 19:19. Åkte ner till Kungsbacka, köpte biljett där och väntade in Öresundståget.

Till min stora förvåning kommer det ett Öresundståg med endast TRE vagnar! Hur fan tänkte de där egentligen??? Det var precis att det gick att komma in på tåget och sedan blev det ståplats ner till Varberg. Så jävla dåligt! Den resan skulle man ju inte ha betalat för!

Det var rätt gött att stiga av på Varbergs perrong och ta bilen hem. Hem till den här underbara vovven!

Finaste vovve som finns!
Hon blev så lycklig när jag kom eftersom hon såg mig åka iväg iklädd löparkläder. Hon ville ju också springa Göteborgsvarvet. 

Jag satte i mig lite rester från gårdagens grillning. Jag var ju rätt hungrig!

Nu ligger jag i soffan. Inte så sugen på att springa fler varv. Asfalten är så stygg mot kroppen. Och trots att jag tränat bra får jag långt ifrån de resultat jag vill ha. 

Nu ska jag ägna mig mer åt rullskidor och cykling! I veckan som kommer finns det ingen simhall öppen i Varberg, utan jag får vänta med att simma tills Simstadion öppnar i början av juni. Hoppas verkligen att det har blivit varmare tills dess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar