Sidor

tisdag 28 oktober 2014

Kör hårt!

Denna vecka har börjat i full fart! Igår full fart på jobbet hela dagen och ett spinningpass på det. Att köra stenhård spinning (jag är ju inte där för att söndagscykla precis) dagen efter man har sprungit 17 km var ju.. eh.. Spännande.

Första gången vi skulle köra snabbt kände jag hur sura benen var och de ville inte alls samarbeta, men jag ignorerade den känslan och körde på. Det var ett riktigt tufft pass, som det brukar vara med Tonny, men den här gången körde jag på lite extra för att jag visste att benen var sura och jag ville ha den extra utmaningen.

På slutet var jag totalt slutkörd. Det var nära att jag inte ens kom av cykeln. Och när vi körde det sista ståendes i tvåan var det som om benen la av helt. Men, som vanligt, var det ju skönt efteråt!

Idag hade jag ingen ytterligare träningsvärk, så efter en fullspäckad dag på jobbet stack jag hem trettio minuter tidigare för att ta till vara på solen, som faktiskt visade sig, och springa ett pass med Selma innan mörkrets inbrott.

Dock snackade jag med målaren som jobbar på som attan och nu höll på att måla det vita i trappan. Slipat hade han också gjort så imorgon skulle han tapetsera. Spännande!

Osäker på hur benen skulle kännas började jag lugnt och sedan tryckte jag på andra kilometern. Inte så mycket, bara lite grann. Lite lugnare tredje och så snabbare den fjärde. Så höll jag på. Sådana pass är speciellt roliga när en snabb kilometer hamnar i en backe... Det hände sjätte och åttonde kilometern. Men jag körde på. Under 6 min/km skulle jag och det lyckades jag med! Den åttonde kilometern var den sista snabba så då var det ju lätt att trycka på lite extra, 5:39 slutade den på.

Jag är mycket nöjd med hur det gick att springa idag! Det kändes bra och benen var helt OK trots träning två dagar tidigare! Kul pass och så var jag hemma precis när det började skymma! Gött med sol och dagsljus!

Imorgon blir det simning och sedan ska kroppen få vila lite!

1 kommentar:

  1. Vet känslan du beskriver. Men det är ju när man är totalt slutkörd som man vet att man lever! ;)

    /Mvh Jonas

    SvaraRadera