Sidor

söndag 19 oktober 2014

Märkliga upplevelser, kul fest och garderobsrensning!

Oj, denna helg har gått ovanligt snabbt, tycker jag! Igår fick jag städat över det mesta i huset (det som går att städa, vi har ju lite röra kvar i nya vardagsrummet på andra våning i väntan på att trappuppgången blir klar). När jag stod och lagade mat så tyckte jag att det var något som lät på andra våning, men tänkte inte så mycket mer på det förrän jag kom upp och skulle hämta lite handdukar. Då såg jag hur fönsterträden i gästrummet rörde på sig och där satt en jäkla talgoxe. Så fick jag jaga ut den och torka alla fönsterkarmar som den hade skitat ned! JAG HATAR FÅGLAR! I alla fall inomhus!

Sedan när jag skulle äta, såg jag något mycket märkligt. Nere i min trädgård (!) ligger en dam iklädd täckkappa (och vad jag kunde se hade hon ingenting under den... hon var iaf barbent) och gör någon typ av yogaövningar. Inne på min gräsmatta! Jag blev så chockad att jag tyvärr inte kom mig för att ta fram mobilen och filma Jag satt bara och gapade som en fågelholk! Trodde inte det var sant! Hon gjorde lite olika övningar upp och ner på gräsmattan och sedan gick hon vidare. Har aldrig sett människan förut!

Efter lunch tog Selma och jag en svamprunda och hittade massor av svamp! Inom tio meters radie hittade jag en halv ICA-kasse med trattkantareller! Snacka om svamppsykos! Ville inte lämna skogen:)

På kvällen var vi bjudna på fest, där jag värdparet hade bjudit ett antal par som de själva kände, som i sin tur fick ta med sig varsin person som de kände. Det gjorde att det var en massa människor som inte kände varandra. Möjlighet till att lära känna nya personer alltså. Jättekul koncept, verkligen! Jag hamnade vid ett bord där jag inte kände någon, förutom mannen till höger, som ritade mitt kök och numera har gått tillbaka till polisyrket. Till vänster hade jag en av grundarna till Add nature, vilket var väldigt intressant, jag gillar ju att diskutera företagande! En väldigt spännande, kul och intressant kväll! Synd att vi var tvungna att åka hem vid halv ett eftersom Älsklingen skulle upp tidigt och jaga.

Men tacksamt idag. Fast jag vaknade klockan sex, gick på toa och kunde inte somna om, så jag gick upp och åt frukost. Sedan satte jag mig med Christoffers bokföring, det var ju verkligen väder för det, med pissregn utanför fönstret.

När jag var klar med det gick jag ut och började göra i ordning i stallet inför vintern. Jag skulle hämta hö också, så jag röjde ur lite där jag förvarar höet och flyttade frysboxen (som tjänar som musfri foderförvaring) till kätten där spånet ligger istället för mitt i höet.

Jag städade upp lite bröte som låg och skräpade och lade in alla "sommargrejer" i sadelkammaren samt sopade gångarna. Det blev riktigt fint där inne och nu är allt klart för att ta in hästarna! Fast som det är nu kan de gott gå ute ett par veckor till eftersom gräset fortfarande växer och det faktiskt var 15 plusgrader ute idag!

När jag hade fixat klart i stallet började jag rensa garderob nummer fyra, den under vindstrappen. Jag gillar verkligen att få ordning i garderoberna och få slängt all skit som jag inte vill ha! Det blir så himla bra att packa allt i plastbackar och få bort alla fula kartonger!

Detta var den roligaste garderoben hittills! Hittade den här gamla godingen:

Banantelefon! Har pratats i mååånga timmar:)
Och hur många har inte fått en sådan här i ansiktet på 80-talet...?
Träningsredskap á la 80-tal (livsfarlig!)
Men detta är ändå favoriten alla kategorier! Ett analogt flipperspel!

Den här har jag suttit i timmar med! Långt före datorspelens tid :)
Tänkte sprungit en runda idag också, men känner mig lite för trött för det. Och vädret är ju inte direkt inspirerande heller. Det får bli lite soffmys istället. Det har jag inte kunnat ägna mig åt knappt på ett helt år...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar