Sidor

söndag 5 oktober 2014

Målat klart! ÄNTLIGEN!

Jag är enormt glad över att jag återigen har haft vädrets makter på min sida den här helgen och kunnat måla det allra sista på huset. Vi har haft strålande sol, lätt vind och ca 18 grader varmt! Helt fantastiskt första helgen i otober!!!

Det jag hade kvar att måla var ändträet runt om och vindskivorna på skärmtaken över dörrarna och lite småpyssel runt dessa. Igår grundade jag de ändträ som behövdes, vilket var det enda jag hann med eftersom jag hade avnjutit en fin frukost i solskenet på Ståhlboms i Falkenberg tillsammans med tjejgänget.

Idag tejpade jag runt vindskivorna och Älsklingen målade dem en första gång. De var bara grundmålade. Medan han gjorde det målade jag ändträet en andra gång (första gången med gult).

Vi åt lunch och lät färgen torka medan vi åkte och köpte dörrfoder till andra våning. När jag kom hem drog jag över ändträet en sista gång och även vindskivorna, samt tog bort all maskeringstejp. 

JAG ÄR ÄNTLIGEN FÄRDIG MED MÅLANDET!!!

Det är knappt att jag vågar tro på det, men det är alltså sant! Detta målande som har hållit på så jäkla länge! Någon gång i slutet av april/början av maj började jag måla. Och egentligen började det med detta:
En lada full med gammal bös!
Tömning av ladan som fick agera målarbod. Jag är grymt nöjd över att jag har kunnat stå och måla inomhus hela våren och sommaren. Det har regnat, det har blåst, men jag har kunnat måla ändå!






Fasadbrädor, vindskivor, spåntat trä, fönsterfoder, hörn, ja det blir en hel del att måla på ett hus! Det är otroligt smidigt att jag har kunnat måla allt en gång på marken innan det har satts upp! Det har sparat otroligt mycket tid! Det mesta av virket, förutom läkten har varit grundmålat också, så det har jag sparat mycket tid på!

Målning på huset
Det har också varit smidigt att bara behöva måla det en gång när det väl har suttit på väggarna. Det har nämligen inneburit att man kunnat måla ena färgen på förmiddagen och andra färgen på eftermiddagen när det första har hunnit torka!

Det känns som om jag har målat, målat, målat och målat dag ut och dag in. Dagar som kvällar. Det kändes ett tag som om det aldrig skulle ta slut. Som tur är tycker jag inte att det är jättetråkigt att måla, däremot blir jag otålig när jag närmar mig slutet och vill bara bli klar. Men med lite musik går det bra att måla en hel dag:)

Det har varit stundtals väldigt spännande att måla, speciellt när jag skulle måla vindskivorna, liggandes på taket, hållandes i takläkten, hängandes ut över kanten...
Tur att man inte är höjdrädd!
Det var också ganska spännande att måla gavelspetsarna, där jag stod på sex meter hög ställning och för att nå ända upp, på en pall...

Resultatet blev ju iaf helt fantastiskt, så det är ju egentligen väl värt mödan! Dessutom behöver jag inte måla mer på ett bra tag framöver (hoppas jag)!
Fantastiskt resultat!
Jag är otroligt nöjd med nyansen på mitt Waxholmsgula hus! Det blev helt perfekt tycker jag! När jag gjorde mitt val fick jag mycket bra hjälp utav Benny på Colorama i Tvååker som tipsade om hus jag kunde titta på för att se hur det ser ut med olika gula nyanser. Det gör otrolig skillnad vad man har för färg på tak, fönster och fönsterfoder. Jag tycker att det är en behaglig nyans, vissa gula färger blir lätt lite för skarpa, men inte den här!

Mycket färg har det såklart gått åt. Totalt har jag hittills hittat 12 10-litersburkar. Och så har det säkert gått åt minst fem tre-litare också, så det rör sig säkert om 130-150 liter!

Nu ska jag njuta av insikten att jag imorgon, när jag kommer hem från jobbet, slipper att tänka på att jag ska måla! Därmed inte sagt att jag på något sätt är sysslolös!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar