Sidor

söndag 12 oktober 2014

Städar och pysslar!

Det har varit full fart hela dagen idag! Jag började med att ta en tur till Gekås. Jag var där när de öppnade för att slippa den värsta ruschen. Det var rätt mycket folk ändå, men lugnt på de avdelningar som låg längre bak i flödet.

Jag fick köpt bl.a. en massa förvaringsbackar med lock som jag ska har i mina garderober, där det ser (såg) för jäkligt ut. Sedan vi flyttade hit har vi mest tryckt in grejer i garderoberna för att slippa se all bröte, vilket har resulterat i att det inte går att hitta någonting i dem.

När jag kom hem bar Älsklingen och jag ut byggsågen som har stått i hallen på framsidan av huset. Där vi normalt sett har alla våra skor och jackor. Eftersom Älsklingen sågat både lister och golv där så var det rummet täckt med damm och sågspån, men han började faktiskt städa där, så då kunde jag gå på några garderober.

Jag fick slängt en hel del i två av garderoberna på andra våning. Och det som jag behåller lade jag i förvaringslådorna så att det blev ordning och reda! Riktigt bra blev det!

Eftersom vi var klara med vårt vardagsrum på andra våning igår, kunde jag äntligen börja göra i ordning där. Jag putsade fönstren, skruvade upp gardinstängerna och hängde upp de nya gardinerna.

Jag satte även upp mina fina häst-lampor som tyvärr inte lyser idag, eftersom elektrikerna inte gjort klart eluttagen.

Jag rensade garderoben under trappen i hallen. Oj, vad mycket skit där fanns! Det blev nästan ett helt nytt hästsläp. Eller i alla fall hela bagageutrymmet på bilen! 

När jag hade fått ordning där kunde jag städa riktigt i hallen och svabba av golvet. Jag putsade även det fönstret, skruvade upp gardinstängerna och hängde upp gardinerna. Blommor och lampa kom där också i fönstret. Så nu kan vi äntligen använda den ingången som vi ska!

Jag tog även tag i trappuppgången från köket och den lilla hallen på andra våning. Där har ju suttit masonit på väggarna, vilket jag tog bort i somras. Kvar satt ungefär en miljon häftklamrar som jag nu skulle ta bort.

Bort med alla häftklamrar och masonitrester!
När jag var klar med det rev jag även ner masoniten i taket och hittade ett mintgrönt tak! Samma färg som väggarna alltså!

Mintgrönt överallt!
Det är en av världens fulaste färger alla kategorier! Även där blev det massor av häftklamrar som skulle tas bort! Till min stora glädje behöver vi inte göra någonting med taket, utan målaren får spackla och måla det vitt, så kommer det att bli jättebra!

När jag var klar med taket rev jag bort alla golvlister och dörrfoder. Golvlisterna fick jag loss hela (JIPPI!!), men dörrfodren var skarvade på en massa ställen, så de struntade jag i att behålla!

Nu ska bara hålkälslisterna i taket upp, sedan kan målaren komma och göra fint där också! Så jäkla gött!

När jag var klar i hallen gick jag ut och snackade lite med pållarna och fyllde på vatten. Pelle fick på sig en ny grimma, inköpt på Gekås idag, eftersom han har lyckats slarva bort alla sina grimmor denna sommar! Killarna var gosiga båda två och tyckte att det var jätteskönt att bli kliade!

Till sist bar jag in nästan allt virke som låg på gården. Det blev ännu lite bättre ordning på gårdsplan. Jag bar in alla presenningar också. Nu är det bara fönstren kvar. Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra med dem. Kanske spara några, men en del får nog åka till tippen.

Sakta men säkert blir det mer och mer städat och fint, både inne och ute. Gött! Nu är helgen över. Tur är väl det, så att jag får vila lite:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar