Sidor

söndag 2 november 2014

Fixar-helg

Denna helg har också passerat med en väldans fart, precis som alla andra helger! Selma och jag inledde lördagen med att ta en tur i svampskogen. Ännu finns det massor av fina trattisar och faktiskt några gula kantareller också!

Lördagens svamp-fångst
Efter svampplockningen sanerade jag i groventrén, där målaren har varit igång och målat och slipat dörr- och fönsterkarmarna. Damm överallt. Hundhår överallt. Skit överallt! Så det blev en helrengöring där. Gött att få det gjort!

Sedan gav jag mig på trappan upp från köket till andra våning. Den skrubbade jag för hand för att få bort allt spackel och det mesta av färgspillet. Nu väntar jag bara på att det ska komma en golvläggare och slipa den så att det blir helt klart där också!

På eftermiddagen hämtade jag min mor och tog med henne på en sväng upp till gården. Hon har ju inte sett huset live sedan renoveringen. Hon var nog allt lite imponerad:)

Kvällen tillbringades här hemma framför TV:n med Älsklingen. För vi hade bestämt oss för att göra allt det där "småplocket" som inte har blivit gjort efter renoveringen.

Jag tog in hästarna för vintern igår, så idag fick jag gå upp i tid. Eller jag vaknade (som vanligt) klockan sju och gick ut till dem. Fixade lite med tvätt och sådant också innan jag släppte ut dem och mockade. Nu är det alltså slut på sovmorgnarna. Nu får man vänta ända tills april innan man kan sova länge igen.

Jag gjorde lite frukost som jag åt tillsammans med Älsklingen innan vi gav oss på dagens första projekt, skruva upp ledstängerna i trapporna.

Det gick rätt smidigt. På den första satt skruvarna kvar i väggen, vilket gjorde det tämligen enkelt att få dit dem igen.
Älsklingen skruvar ledstång 
Jag är otroligt nöjd med hur trappan blev efter tapetsering och målning. Det är ju lite skillnad om man säger så...

Röd tapet, gröna trappsteg :O

Lite behagligare färgsättning (bortse från den randiga tapeten, ska också bort inom kort)

Jag tycker att det blev extra snyggt att målaren valde att spara kanterna på trappan, så att den inte blev helvit. Betydligt snyggare såhär!

Fina trappsteg!
Projekt nr två var att sätta upp rullgardinerna i sovrummen. Tre sovrum har vi. Därmed skulle också tre rullgardiner upp. Lite pyssel var det allt med den första, som vi var tvungna att korta av också. Men sedan gick det bättre, eftersom vi dels visste hur vi skulle göra och dessutom slapp korta av dem. Så nu kan man få det lite mörkt i sovrummen också. Det har iofs inte varit något problem eftersom det ändå alltid är mörkt när man ska sova vid den här årstiden!

När vi var klara med rullgardinerna var vi hungriga och käkade lite lunch. Sedan tyckte Älsklingen att vi skulle göra i ordning gästrummet med dubbelsängen så att vi kan ha nattgäster igen. Vi flyttade ut lite grejer i stora hallen, bl.a. golvet som vi ska lägga i lilla hallen när trappan är klar och lite möbler.

Så kunde vi ställa upp sängen och bädda och göra fint där inne också! Himla gött! Det blir så sakteliga ordning, rum för rum!

Sedan begav vi oss ut. Vi hade en del fönster och annan bröte liggandes kvar på gårdsplan. Vi lastade alla fönster på en gammal hökärra och ställde in den i ett uthus. Vi tog bort glaset från balkongdörren och körde den till förbränning tillsammans med lite annat skräp.

Vi körde bort allt som stod framför staketet. Älsklingen jämnade också till grushögen som låg framför staketet där han körde in kranbilen för att kunna lyfta upp takpannorna på taket. Så nu är gårdsplanen nästan som ny igen! Skönt att få ordning även där! Framför allt skönt att det nu inte finns mer saker att bära bort! Det har vi ju gjort konstant sedan påsk i princip!

Jag tog också in hästarna så att de fick lite mat och sådant. När de hade ätit upp, passade jag på att pyssla lite med dem också. De såg ut som två långhåriga murvlar!
Långhårig Bosse!
Långhårig Pelle!
Jag började med Bosse, borstade bort all lera. Sedan gav jag mig på manen som växt sig riktigt lång! Jag kammade, trimmade och till sist klippte jag av den rejält! Även pannluggen och svansen blev klippt. Han har en enorm tillväxt på tagel överallt! Han blev så snygg, killen!

Snygg-Bosse!
Och han var så nöjd med att bli ompysslad också! När höll på med manen sänkte han huvudet och höll nästan på att somna! Så go kille idag!

Även Pelle fick en omgång med borstar, kammar och sax. Hans man blir bara tjockare när den växer. Och längre, förstås. Pannluggen växer däremot inte alls. Men i öronen får han så långa, fula tofsar. Även han tyckte det var skönt med lite omvårdnad. Och såhär snygg blev han:

Snygg-Pelle!
Det känns som om vi har fått gjort otroligt mycket idag här hemma! Riktigt gött! Ordning och reda! Det gillar jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar