Sidor

söndag 16 november 2014

Fullmatad söndag!

Oj, vilken söndag! Jag hade behövt söndag imorgon också så att jag får vila lite:).

Efter hästklippningarna igår började vi lägga det sista golvet som hör årets renovering till. Såhär såg det ut före:

Det gamla furugolvet nedstänkt med färg och spackel
Det var inget lätt rum att lägga golv i. Många knixar och hörn, men vi kom mer än halvvägs iaf.

Nytt golv på g!
Det blev många rundor upp och ned för två trappor för att gå ut och såga till golvbrädorna, men det är ju träning det också:). Vi blev ju alltså inte klara igår eftersom vi började så sent, så därför fick vi fortsätta idag.

Det var en hel del pill idag också, så det tog sin tid. Men på något sätt lyckades jag hinna med att köra in några lass ved, och tvätta lite. Älsklingen hann med att fixa söndagsstek, vildsvin som blev riktigt gott!

Till sist blev golvet klart och vi kunde ge oss på dörrfoder. Efter att ha letat lite på vinden hittade vi några till utöver de som blev över från andra rummet, så vi fick ihop allt utom en överliggare. Typiskt!

Jag hade, tacksamt nog, sparat nästan alla golvlister, som jag lyckades ta loss utan att de gick sönder. Målaren målade till dem när han höll på med trappan och tapetseringen, så de blev snygga igen. Därför gick det ganska smidigt att få dit dem.

Mitt i list-jobbet skulle vi också åka och hämta en ensilage-bal. Så det var bara till att ge sig ut, koppla på släpet, dra ut mellanväggen och ge sig av. Skönt att få fixat det! Hästarna har ju haft tillgång till hela sommarhagen utöver vinterhagen de senaste veckorna så de har haft bete när de har varit ute på dagarna.

Men nu har definitivt tillväxten på gräset stannat av, så nu var det väl-betat och hög tid att börja ge ensilage ute och stänga av sommarhagen.

Det var gött att få fixat det! Jag har även funderat lite på hur jag ska göra med själva utfodringen, då det blir väldigt nedtrampat när man lägger det direkt på marken. I alla fall så länge det inte är någon tjäle. Så jag har klurat lite på en lösning med baljor som är förankrade i marken (så att inte Herr Bus kan släpa iväg dem). Jag ska nog göra ett försök med det och se hur det funkar. Hade kunnat bli riktigt bra!

När vi var klara med ensilaget fortsatte vi med de sista skälvande listerna som var kvar. Bara småpill, så till sist blev det äntligen klart!

Nytt golv och lister på plats!
Detta betyder alltså att årets renovering nu är klar! Det enda som är kvar att göra är att sätta de två trapplisterna överst i trapporna och två skarvlister mellan golven. Känns helt otroligt!

Faktum är att jag redan idag svävade iväg i mina tankar och funderade på om jag ska ta och fixa den sista ytterväggen på sadelkammaren nästa helg:). Ja, bara för att renoveringen är klar för den här gången betyder det inte att det inte finns någonting annat att göra... Men nu kan det kanske bli lättare att få fixat alla de där småsakerna som man inte har hunnit med tidigare och retat sig på.

Vi flyttade i ordning alla möbler också och plockade ihop alla verktyg i en låda så att vi fick bort all bröte från golvet i den stora hallen. Så nu är alla rum så gott som återställda. Nu gäller det bara att fundera ut vad jag ska ha för möbler och lampor också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar