Sidor

lördag 15 november 2014

Päls-pyssel!

Båda mina hästar har satt rejäl vinterpäls. Pelle har så mycket päls att han nästan svettas ute i hagen! Så jag hade bestämt mig för att klippa dem. Jag har ju faktiskt en tanke på att sätta igång dem nu här i vinter, när renoveringen är avslutad.

Idag fick jag en öppning i kalendern eftersom min privata golvläggare a.k.a. Älsklingen hade tagit på sig ett uppdrag med lastbilen den här lördagsmorgonen. Så jag gick ut och gav hästarna frukost, åt frukost själv och sedan stack jag ut med klippmaskinen i högsta hugg!
Världens bästa klippmaskin!

Det är två år sedan jag klippte hästarna sist, så jag hade ingen koll på hur det stod till med skären. Men det löste sig så fort jag öppnade lådan och såg att det fanns ett ihoptejpat paket med skär. Alltså nyslipade! Gött!

Det är alltid bra att ha ett par slipade extraskär utöver de som sitter i klippmaskinen. Speciellt när de man använder blir slöa när man har en halv sida kvar på hästen att klippa:).

Jag började med Bosse. Han tycker alltid att det är fint att bli pysslad med, även när det gäller klippning. Han hade rullat sig sedan ridturen i torsdags, men hade ändå inte blivit jättesmutsig.

Jag valde att klippa hela halsen på båda hästarna och lämnade sedan kvar en "filt" på ryggen. Klippte dem under magen också. Det är lagom, tycker jag. Då kan de ha tunna täcken på sig så länge här är plusgrader utan att bli alltför kalla. Egentligen hade de väl kunnat gå utan täcken nu när här nästan är 10 plusgrader, men det är rätt gött att hålla dem rena!

Det gick jättebra att klippa Bosse och han blev så fin! Älskar när de är nyklippta och mjuka i pälsen!

Även Pelle fick sig en omgång med klippmaskinen. Han såg ju ut som en björn med all sin päls!

Björnpäls-Pelle!
Han var också mycket nöjd med att bli klippt. Han var nästan lite för avslappnad och stod och vilade ett bakben, vilket gjorde det lite svårt att se om det blev jämnt på båda sidor. Men det löste sig till slut. Han blev snygg han också!

Selma har också haft fullt upp i stallet idag. Igår när jag lyfte undan en höbal hittade jag nämligen en hel mus-familj. URK! Selma såg dem och blev helt galen! Så medans jag har klippt hästarna har hon jagat möss. Jag har också jagat möss. Lyckades fånga två i fällan under tiden jag mockade. Jäkligt effektiv mus-fälla!

Nu har jag slängt in lite lax i ugnen och väntar på att min golvläggare ska komma hem så att det där jämrans golvet blir klart någon gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar